Gallardo explora la possibilitat d’estrènyer llaços econòmics amb Singapur

El ministre de Presidència, Economia i Empresa ha abordat amb els seus homòlegs del país asiàtic la signatura d’un conveni en matèria d’inversions

Un instant d'una de les reunions mantingudes per Gallardo.
Un instant d'una de les reunions mantingudes per Gallardo. SFGA

Andorra i Singapur han expressat la voluntat d’estrènyer llaços econòmics i comercials. És l’objectiu del viatge que el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha fet al país asiàtic. Allà ha mantingut diverses reunions de treball i trobades bilaterals, en matèria principalment d’inversió, amb el viceprimer ministre i ministre Coordinador de Polítiques Econòmiques, Heng Swee Keat, i amb el ministre de Comerç i Indústria, S. Iswaran.

Des del Govern, a través d’un comunicat, s’ha volgut destacar que Singapur és “un dels països comercialment capdavanters del continent asiàtic”. Per això, en el desplaçament Gallardo ha abordat la possibilitat de tancar un acord de reciprocitat en matèria d’inversió estrangera que agilitzi les operacions en els dos Estats com a plataforma d’internacionalització de les dues economies. Aquest conveni és el pas previ a explorar un segon document, en aquest cas, el de no doble imposició en el mitjà o llarg termini.

Paral·lelament, també es treballa en un altre acord amb Enterprise Singapore, l’agència anàloga a Andorra Business i Andorra Recerca + Innovació, en matèria d’emprenedoria i ecosistema d’innovació. Gallardo ha explicat que “l’objectiu ha estat traslladar al Govern de Singapur la voluntat d’incrementar les inversions entre els dos Estats, a través d’un conveni que afavoreixi la inversió estrangera, i també posar en contacte les dues entitats per afavorir el contacte dels ecosistemes d’empreses emergents i d’innovació dels dos països”.

A les reunions també ha participat, el secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert. Les trobades entre Gallardo i els dos ministres asiàtics s’han celebrat aprofitant la invitació a Andorra per a participar en el congrés del Global Sports Innovation Center de Microsoft, un esdeveniment que dimecres i dijous connectarà a Singapur els ecosistemes empresarials i de tecnologia esportiva de tots els continents amb el mercat asiàtic, i on el Principat comptarà amb una destacada participació.

L’agenda del dia del ministre l’ha completat una sessió de treball a Galen Capitaland de Singapur, un espai especialment dissenyat per a empreses d'enginyeria d’R+D, químics, ciències de la vida i processos digitals. Gallardo s’ha reunit amb el director, Joel Sik, i ha conegut, entre d’altres, l’Smart Urban Co-Innovation Lab, una plataforma que ofereix a professionals de la indústria afins una plataforma per innovar conjuntament, col·laborar i provar solucions intel·ligents en diverses indústries.

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending