L'entrada a França queda restringida als desplaçaments amb motiu justificat

El govern francès limita la mobilitat amb fortes restriccions i tanca els comerços no essencials, els gimnasos, els cinemes i els teatres

El primer ministre francès, Jean Castex durant la compareixença televisiva d'aquest dijous.
El primer ministre francès, Jean Castex durant la compareixença televisiva d'aquest dijous. Altaveu

El Govern ha informat que tenint en compte les mesures establertes per França, la frontera continua oberta, si bé l’entrada i sortida al territori francès queda restringida a desplaçaments amb motiu justificatEl primer ministre de França, Jean Castex ha anunciat aquests dijous en un discurs televisat, el tancament de les fronteres exteriors i la limitació de moviments.

Es mantenen obertes les fronteres interiors de l'espai europeu. Podran accedir al país els ciutadans francesos amb un test negatiu de Covid efectuat 72 hores abans. Si no es té se'n farà un a la frontera. Es tanquen els comerços no essencials i s'imposa el teletreball obligatori 

Es podrà sortir un màxim d'una hora i a una distància de menys d'un quilòmetre del domicili per passejar o per treure els animals domèstics. Es podrà acompanyar els infants a les escoles, anar a visites mèdiques i a comprar.  Es tanquen els gimnasos i els poliesportius i es prohibeix anar a la segona residència. Tampoc es podrà rebre amics a casa. Es multarà amb 135 euros i 200 en cas de reincidència si no es respecta el confinament.

Els bars i els restaurants estaran tancats així com els cinemes, els teatres, les sales d'espectacles, les fires i les exposicions. Els funerals es limiten a 30 persones i les bodes a sis. Totes les escoles estaran oberts amb el reforç dels protocols sanitaris i l'ús de la mascareta a partir dels sis anys mentre que a les universitats, l'ensenyament es farà a distància. Els parcs i les platges es mantenen oberts.

El Govern francès posa a disposició a través dels seus canals oficials el detall de les excepcions i el certificat de mobilitat.

Comentaris

Trending