França posa limitacions per accedir al seu territori també a aquells que hi arribin des d’Andorra

Aquell que no hagi passat la Covid i no tingui certificat mèdic o que no s’hagi vacunat de manera completa haurà de presentar un test d’antígens o una PCR negatives de menys de 24 hores

La frontera amb França.
La frontera amb França. POLICIA D'ANDORRA

França comença a imposar limitacions per poder accedir al seu territori arran de l’increment desmesurat de contagis a tot arreu. Les noves mesures dictades per les autoritats sanitàries franceses també afecten aquelles persones que arribin a territori francès des d’Andorra. De fet, França inclou el Principat dins els països de la Unió Europea (UE) als quals sotmet a noves exigències. Igual com a Islàndia, Noruega, Suïssa, Liechtenstein o San Marino, per exemple.

Com han exposat les autoritats franceses a través dels canals oficials a l’exterior, “s’han reforçat les mesures relatives a l’entrada a França” des dels esmentats estats. Així, “els viatgers de dotze anys o més que no disposin del justificant d’una pauta completa de vacunacions o d’un certificat de recuperació de la Covid-19 han de presentar abans del viatge el resultat negatiu d’una prova de menys de 24 hores. Es poden provar l’antigen també a l’arribada”.

Hi ha algunes excepcions a aquest principi general. Així, “aquesta obligació no afecta els desplaçaments dels professionals del transport per carretera en l'exercici de la seva activitat”. I tampoc no afecta els desplaçaments per carretera en un parell de casuístiques més tals com “els viatges d'una durada inferior a 24 hores dins d’un perímetre definit per un radi de 30 quilòmetres al voltant del lloc de residència” (per tant, aquelles persones de prop del Principat que acudeixen a comprar al Pas de la Casa ho poden fer sense limitació) ni els “viatges professionals la urgència o freqüència dels quals sigui incompatible amb la realització d'una prova o examen de detecció”.

Comentaris (9)

Trending