França inclourà Andorra en la seva proposta d'harmonitzar el preu del tabac a Europa

La proposta es vol fer durant la presidència d'aquest país a la Unió Europea amb una revisió a l'alça per evitar els diferencials

Comentaris

Una botiga de venda de tabac a França.
Una botiga de venda de tabac a França. ARXIU

França vol aprofitar la seva presidència de la Unió Europea l'any vinent per harmonitzar els preus del tabac a Europa. Els fumadors francesos van a Andorra, Espanya o Bèlgica ja que els preus són més baixos. Els comerciants de tabac francesos o 'buralistes' fa temps que es queixen i aquest dies celebren el seu congrés a París.

Els representants del govern de França al congrés han explicat que han demanat a la Unió Europea  que es revisin els documents que regulen la fiscalitat del tabac. També han sol·licitat que s'apliqui a tots els països del continent la normativa francesa que només permet passar un cartró per la frontera.

L'augment d'impostos sobre el tabac que s'ha posat en marxa des de l'arribada a la presidència d'Emmanuel Macron ha fet que el preu del paquet superi els 10 euros. Això fa que molts fumadors comprin fora del país o en un mercat paral·lel --amb tabac de contraban- que, segons les dades, suposa un 17% de les vendes amb un reducció de la recaptació fiscal del 27% en les zones pròximes a Andorra o Bèlgica. Ara caldrà veure si la resta de socis europeus estan disposats a seguir la proposta francesa de l'augment de preus.

Pel moment, però, i a partir del mes de vinent les duanes franceses controlaran més les trameses amb potents escàners per evitar que hi hagi paquets de tabac a l'interior.

 

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending