França blindarà la frontera amb Andorra als Pirineus Orientals en una prova pilot

Es crea una direcció departamental de la seguretat pública que inclourà la policia fronterera i judicial, amb 800 efectius per frenar el contraban des del Principat i la immigració il·legal d'Espanya

Control en una carretera d'accés a Andorra.
Control en una carretera d'accés a Andorra. Altaveu

França posarà en marxa el pròxim 1 de gener una direcció departamental de la seguretat pública que inclourà la policia fronterera i judicial. D’entrada, s'aplicarà en tres departaments fronterers, el Pas-de-Calais, Savoia i els Pirineus Orientals. L’any 2022 arribarà a tot el territori francès.

El nou model és el resultat del Llibre blanc sobre la seguretat interior, un text de 350 pàgines fruit d’un any de treball entre el govern, els sindicats i les direccions dels cossos de seguretat. Cada departament comptarà amb una única direcció que tindrà a les seves ordres la seguretat pública (DDSP), la policia de fronteres (PAF) i la judicial (PJ). La seu dels Pirineus Orientals estarà a Perpinyà i durant tot el 2021 es provarà la seva eficàcia.

El nou operatiu disposarà de 800 policies, d’ells 385 estaran a les fronteres, 380 a la seguretat pública i la resta a la policia judicial de Perpinyà. El departament dels Pirineus Orientals ha estat triat per la seva proximitat amb Andorra i Espanya i per la presència de contraban i d’immigració il·legal.

El desplegament i els controls afectaran, principalment, la frontera i la xarxa viària entre Andorra i Perpinyà, i les pistes forestals entre el Principat i la Cerdanya.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending