França ‘ascendeix’ Pascal Escande a Oficial de la Legió d’Honor

L’actual magistrat del Tribunal Constitucional Jean-Yves Caullet també ha estat designat cavaller, en aquest cas, que és el grau que fins ara ostentava el director del gabinet del Copríncep francès

Pascal Escande (esquerra) s'està acomiadant aquests dies de les institucions andorranes.
Pascal Escande (esquerra) s'està acomiadant aquests dies de les institucions andorranes. sfga

Pascal Escande puja de categoria en els reconeixement dels serveis prestats per a l’Estat francès. Si des del 19 de setembre del 2005 ostentava la designació de Cavaller de la Legió d’Honor, des d’aquest juliol podrà dir que passa a ser oficial, que és un grau més. És el reconeixement que li fa França ara que es jubila.

El reconeixement a Escande, que aquests dies s’està acomiadament de diverses institucions andorranes malgrat que encara continuarà algunes setmanes més en el càrrec i, de fet, mantindrà la seva residència oficial personal al Principat, es recull en un decret del 13 de juliol, publicat recentment, que registra les promocions i atribucions relatives a la Legió d’Honor a França.

En el cas d’Escande, l’ascens de categoria per dir-ho així que s’acorda és a petició del ministeri d’Europa i d’Exteriors. I té a veure amb el treball encomiable i la contínua dedicació al servei del Copríncep francès que ha fet durant tres dècades. Com s’ha dit, ja fa divuit anys se’l va fer cavaller i ara se’l nomena oficial, un rang superior.

En la relació d’atribucions de l’esmentat 13 de juliol i surt un altre reconeixement a un servidor públic francès vinculat al Principat. En aquest cas es tracta de l’actual magistrat del Tribunal Constitucional Jean-Yves Caullet. En aquest cas és a petició de la primera ministra francesa, Élisabeth Borne, que s’atorga la menció de Cavaller de la Legió d’Honor a Caullet pels seus 42 anys de servei públic.

Caullet ja va ser col·laborador destacat de François Mitterrand durant el procés constituent. Però a més a més, a nivell intern, a nivell francès, ha estat diputat i conseller general de l’Yonne i alcalde d’Avallon entre altres responsabilitats públiques que ara se li volen reconèixer amb l’esmentada distinció.

Comentaris (2)

Trending