Espot es reunirà amb Aragonès a la Generalitat el 5 de setembre per avançar temes bilaterals

Fa més d’un mes que la trobada està programada i, entre altres coses, s’ha de posar fil a l’agulla a qüestions com el desenvolupament del conveni sanitari

Espot i Aragonès accedint al Palau de la Generalitat el juliol del 2021.
Espot i Aragonès accedint al Palau de la Generalitat el juliol del 2021. ARXIU

El cap de Govern, Xavier Espot, es reunirà dimarts de la setmana que ve, 5 de setembre, amb el president català, Pere Aragonès, al Palau de la Generalitat. Malgrat que es tracta d’una trobada institucional, també és clar que els dos dirigents polítics haurien de posar les bases perquè els respectius equips puguin avançar en qüestions bilaterals d’interès com pot ser el conveni en matèria sanitària.

Fa més d’un mes que la visita està programada però fins que no s’ha acostat més la data de celebració del contacte no ha transcendit. De fet, el Govern té intenció de detallar en les properes hores el programa de la visita i emmarcar-ne alguns detalls més. Tot i que Espot ja ha estat en alguna altra ocasió a la Generalitat, és la primera vegada que hi acudeix des de la reelecció. I, de fet, aquesta és la primera premissa. Trobada després d’haver estat reelegit.

Qüestions com la sanitat després que Espanya i Andorra acordessin el conveni marc per al desplegament del qual ara és clau Catalunya, temes lligats amb la llengua o les connexions entre els dos territoris estaran de ben segur damunt de la taula. I encara que formalment no s’admetrà, o, en tot cas, es reconeixerà de passada, fonts properes a l’executiu català han assegurat que també s’analitzarà una qüestió com el problema de l’habitatge, el creixement urbanístic i la qüestió fronterera en relació amb la pressió que pugui tenir l’entorn català més immediat al Principat en relació amb la mà d’obra i la manca d’habitatge a preu assequible.

Comentaris (6)

Trending