Espanya donarà suport a l’homologació de l’APP andorrana que ha de fer de passaport Covid

La ministra de Comerç, Indústria i Turisme, Reyes Maroto, va traslladar aquesta voluntat a Maria Ubach en una de les trobades mantinguda per les titulars d’Exteriors en el marc de la seva presència a Fitur

Un instant de la reunió entre Maria Ubach i Reyes Maroto.
Un instant de la reunió entre Maria Ubach i Reyes Maroto. SFGA

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, es troba a Madrid. Serà ella, en substitució de la ja cessada Verònica Canals, la representant institucional del Govern a Fitur. Justament, en el marc de la seva visita, ha pogut trobar-se amb la titular de Comerç, Indústria i Turisme del govern espanyol, Reyes Maroto. Un dels temes centrals de la trobada ha estat el passaport sanitari que ha de permetre els viatges durant l’estiu. Des de l’executiu de Pedro Sánchez, s’ha expressat la voluntat de donar suport a la validació de l’app del Principat per part de les autoritats europees.

En la reunió, tant Ubach com Maroto van coincidir en la necessitat de rellançar el sector del turisme, sempre extremant les mesures de prevenció per evitar contagis. Així, la ministra d’Exteriors ha pogut presentar l’aplicació andorrana que incorporarà les dades relacionades amb la Covid-19 dels pacients i que podrà facilitar els moviments internacionals. Segons s’ha explicat en un comunicat des de Govern, Maroto hauria expressat que Espanya donarà el suport per tal que l’adequació de l’aplicatiu andorrà s’esdevingui el més ràpid possible i seguint les normes que s’acordin des de la Unió Europea.

A banda de Maroto, Ubach també ha mantingut reunions bilaterals amb la secretària d’Estat de Turisme de Portugal, Rita Marques i amb el de Croàcia, Tonči Glavina. A més, s’ha trobat amb el director general del Instituto Guatemalteco de Turismo, Mynor Cordón, amb qui ha fet seguiment de latrobada bilateral que mantinguda pel cap de Govern i el president del país centreamericà durant la Cimera Iberoamericana que va tenir lloc el mes passat a Andorra.

ubach ministra turisme portuguesa
La ministra de Turisme de Perú amb Maria Ubach.

Durant la seva estada a Madrid, Ubach també ha pogut saludar els Reis d’Espanya, els titulars de la cartera de turisme de Perú, Claudia Cornejo, de la República Dominicana, David Collado i el conseller en funcions d’Empresa i Coneixement de Catalunya, Ramon Tremosa.

ubach reis
La ministra, saludant els Reis d'Espanya.

Comentaris (1)

Trending