Espanya, disposada a col·laborar amb Andorra per garantir la mobilitat postcoronavirus

En la reunió telemàtica entre els secretaris d’Estat Landry Riba i Juan González Barba, s’ha abordat com pot afectar la crisi sanitària a les posicions amb relació a l’acord d’associació

El secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba.
El secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba. J.A. VILADOT / SFGA

El secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, ha mantingut una reunió telemàtica amb el seu homòleg espanyol, Juan González Barba. Durant la trobada, el govern de Madrid s’ha compromès a mantenir la col·laboració amb Andorra durant el procés de desescalada. Entre altres àmbits on es mantindrà aquesta cooperació hi ha les relacions i la negociació amb l’organisme comunitari per tancar l’acord d’associació i també en matèria de mobilitat.

 Inicialment, la trobada estava fixada pel 16 de març. Havia de ser, evidentment, presencial. Lògicament, no es va poder celebrar després de l’esclat de la crisi sanitària provocada per la Covid-19. La reunió s’ha pogut celebrar aquest dijous, a distància, això sí, amb l’afegit en l’ordre del dia de la situació creada per la Covid-19.

Des del govern espanyol s’ha destacat “l’excel·lent grau de col·laboració assolit durant el desenvolupament de la crisi sanitària” i han explicat que s’ha tancat el compromís de mantenir-lo durant la “recuperació de la normalitat”. Entre altres àmbits, Espanya es mostra disposada a ajudar per facilitar “les mesures de desconfinament i la mobilitat”.

Riba i González Barba també han fet un intercanvi sobre la represa de les negociacions per l’acord d’associació, que està prevista pel 10 de juny. S’ha avaluat, per exemple, en quina mesura la crisi sanitària i els seus efectes econòmics influiran en les posicions negociadores. 

Així mateix, s’ha convingut reprendre properament els intercanvis bilaterals en matèria sociolaboral que van quedar interromputs per la crisi sanitària. En la reunió també han participat l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Àngel Ros, l’ambaixador d’Andorra a Espanya, Vicenç Mateu, i l’ambaixadora d’Andorra davant de la UE, Esther Rabasa.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending