Espai aeri restringit durant la Cimera Iberoamericana

El Govern també prohibeix que els vehicles de mercaderies perilloses circulin per Soldeu tant dimarts com dimecres com a mesura de seguretat

Un helicòpter en ple vol.
Un helicòpter en ple vol. Toni Solanelles

La Cimera Iberoamericana que tindrà lloc la setmana vinent obligarà a tornar a tancar l’espai aeri, tal com ja va succeir durant la visita dels Reis d’Espanya. Així, des de dimarts dia 22 i fins a les dues de la tarda del dijous 24 només es permetran els vols oficials o els d’emergència. A banda, el 20 i el 21 tampoc podran circular per Soldeu vehicles de transport de mercaderies perilloses. Es tracta d’una mesura que ha de permetre garantir la seguretat de l’esdeveniment.

Les restriccions han estat aprovades aquest dimecres en la reunió de Govern a proposta del ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo. Una d’elles és la que prohibirà l’enlairament i el sobrevol d’aeronaus, siguin o no tripulades, a tot l’espai aeri del Principat. Només es permetran “les que circulin per aerovies controlades i les aeronaus d’Estat i d’emergències”. Aquesta prohibició estarà vigent tot el dimarts i dimecres i, ja dijous, fins a les dues de la tarda.

De fet, es tracta d’una mesura que no és pas nova. Ja es va aplicar els passats 25 i 26 de març, durant la visita dels Reis d’Espanya. La petició ha arribat per part de l’Autoritat Aeronàutica Andorrana i afecta des d’helicòpters a drons.

L’altra mesura fa referència als vehicles de transports de mercaderies perilloses. Se’ls prohibeix la circulació per Soldeu, punt neuràlgic de la Cimera, tant el dia 20 com el 21. Això inclou els vehicles de repartiment de gasoli de calefacció o bombones de gas.

Etiquetes

Comentaris

Trending