En marxa un programa de vacances i treball a Austràlia

Fins a un centenar de joves de menys de 31 anys i amb passaport andorrà podran fer estades al territori que seran combinables esporàdicament amb feina

Una bandera d'Austràlia.
Una bandera d'Austràlia.

El Govern ha tancat el segon protocol d’entesa de l’any per fer intercanvis de vacances i treball. En aquesta ocasió ha estat amb Austràlia, on es podran fer estades que seran combinables esporàdicament amb feina. Es trauran un centenar de places, susceptibles de ser ampliades en futures edicions segons les necessitats, per a joves d’entre 18 i 31 anys i amb passaport andorrà.

El passat mes de febrer, durant la presentació de l’acord amb Estats Units en aquest mateix sentit ja es va avançar que s’estaven mantenint converses per realitzar aquests intercanvis amb Austràlia. Malgrat això, es va apuntar que s’havien endarrerit per situacions internes del país. Finalment s’ha donat llum verd a la signatura del protocol d’entesa amb l’objectiu de facilitar estadis al territori de les parts principalment per vacances, que poden combinar-se esporàdicament amb treball.

Per facilitar les demandes per a optar a aquestes autoritzacions d’immigració temporal s’habilitarà una pàgina web especifica amb tota la informació i la documentació necessària. Pel que fa als requisits s’han de tenir entre 18 i 31 anys i ser titular d’un passaport andorrà, amb validesa superior a l’estada al territori australià. També s’haurà de disposar d’un bitllet de tornada o disposar dels mitjans econòmics suficients per adquirir-lo, així com per cobrir les despeses d’estada.

Caldrà complir els requisits sanitaris establerts per la llei australiana, no s’ha d’haver format part de cap programa de vacances i treball i haver completat dos anys d’estudis superiors i tenir un nivell d’anglès funcional. Els participants, a més, no podran tenir persones a càrrec durant el seu període d’estada a Austràlia. Podran treballar durant tota la seva estada sempre i quan no siguin contractats per un mateix empresari durant més de sis mesos, i estudiar per períodes de menys de quatre mesos.

 

Comentaris (1)

Trending