Educació, medi ambient seguretat, punts de cooperació entre Andorra i OSCE

És la primera visita oficial al Principat d'un alt càrrec de l'organisme internacional

Shcmid i Ubach en la roda de premsa a la visita oficial de la secretària general de l'OSCE.
Shcmid i Ubach en la roda de premsa a la visita oficial de la secretària general de l'OSCE.

La participació d'Andorra a l'OSCE és alta i la visita de la seva secretària general, Helga Maria Shcmid, al país només ha fet que conformar-ho. Després de reunir-se amb el cap de govern i diversos ministres, les dues parts han acordat buscar més vies de cooperació en vies on ja treballen de forma conjunta, com canvi climàtic i educació. 

La visita de la secretària general de l'OSCE, Helga Maria Shcmid, a Andorra ha servit per corroborar la necessitat de treballar units en diferents matèries, especialment la de la seguretat internacional, en un moment en què Europa viu un moment delicat pel conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna. Conflictes que no és poden resoldre des d'una disciplina, sinó que requereixen un enfocament multidisciplinari.

Aquest àmbit de cooperació, com ha assenyalat la ministra d'Exteriors, Maria Ubach, s'estén a la lluita del canvi climàtic i l'educació. Dues matèries on el Principat ja col·labora, però on es busca ampliar aquest treball conjunt entre els dos organismes.

D’altra banda, tant Ubach com Shcmid, s’ha felicitat per l’alta participació d’Andorra a l’OSCE, tant en  l'àmbit governamental com parlamentari. També ha tingut l’ocasió de veure’s amb el cap de Govern, la ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés i amb ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla.

L'agenda d'Shcmid en la segona jornada de la visita, la primera oficial al Principat d'un alt mandatari de l'organisme des que el país es va adherir el 1996, també ha estat composta per un rodshow en què han participat 17 joves que han treballat en matèria de seguretat, lluita contra el canvi climàtic i reptes de seguretat a Europa. Unes conclusions i propostes que la secretària general s'ha compromès a traslladar.

Etiquetes

Comentaris

Trending