La directora executiva de l’Agència de Notícies es perfila com a delegada de Catalunya a Andorra

Anna Vives és de l’entorn de Junts, va estar a la Creu Roja Andorrana i durant els dos mandats d’Albert Batalla com a alcalde de la Seu d’Urgell va ser regidora

Anna Vives és a directora executiva de l'ANA.
Anna Vives és a directora executiva de l'ANA. arxiu

La directora executiva de l’Agència de Notícies Andorrana (ANA), Anna Vives, té tots els números per ser anunciada dimarts com a delegada del govern de Catalunya a Andorra. Diverses fonts han assegurat que només falta la confirmació oficial de la designació, després d’haver passat un suposat concurs de mèrits. Vives té una notable trajectòria política i, sobretot, uns vincles molt directes amb qui va ser alcalde de la Seu d’Urgell i actualment executiu de Bomosa Albert Batalla.

Justament, Vives va ser regidora de Comunicació i Benestar Social de la capital de l’Alt Urgell quan Batalla va ser alcalde de la ciutat. Encara ara, l’actual directora executiva de l’ANA, forma part de l’entorn de Junts, una de les formacions que van sorgir de l’atomització de CiU. És una de les qüestions que no acaben de quadrar atès que el govern català actualment està en solitari en mans d’ERC. Amb tot, les fonts consultades han recordat que es tracta d’un procés que està deslligat de mandats polítics. De fet, al seu dia la conselleria catalana d’Acció Exterior va anunciar 39 candidats per a un càrrec que té una remuneració anual de 90.000 euros.

Patrícia Plaja en una compareixença.

Relacionat

La Generalitat anunciarà dimarts la delegada de Catalunya a Andorra

El govern liderat per Pere Aragonès va anunciar aquest dimarts que la setmana que ve anunciarà oficialment el nom de la delegada de Catalunya a Andorra. I que no ho faria abans per una qüestió de respecte institucional i de no intercedir en el procés electoral al Principat. Per raons professionals i socials Vives, filòloga catalana de formació i amb un postgrau i un màster relacionat amb la comunicació, té vincles amb Demòcrates.

Abans d’aterrar a l’ANA i abans encara de ser regidora a l’Ajuntament de la Seu, Anna Vives, de 48 anys, va ser directora de l’àrea de formació de Creu Roja Andorrana. Després de passar pel consistori urgellenc, i abans d’arribar a l’Agència de Notícies i a la seva cosina Ara.ad -vinculades d’una manera o altra a empresaris del país com Carles Enseñat, Àlex Terés, Montserrat Cardelús o Pilar Díez-, qui té tots els números de ser ‘ambaixadora’ catalana a Andorra va dirigir durant uns mesos un CRAE a la Seu.

Comentaris (12)

Trending