Andorra se suma al boicot al ministre rus al Consell dels Drets Humans

El gest s’ha fet de forma gairebé unànime en senyal de rebuig per l’atac militar contra Ucraïna, fet que la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha tractat amb el president del Comitè Internacional de Creu Roja, Peter Maurer

La ministra Maria Ubach amb el president del CICR, Peter Maurer.
La ministra Maria Ubach amb el president del CICR, Peter Maurer. Govern d'Andorra

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha participat en la segona jornada de treball a Ginebra, Suïssa, on té lloc el Segment d’Alt Nivell de la 49a sessió del Consell de Drets Humans (CDH). Durant la celebració d’aquest matí, diplomàtics de tot arreu, entre ells els andorrans, han abandonat la sala durant l’al·locució del ministre rus, Serguei Lavrov. El gest s’ha fet en senyal de rebuig per l’atac militar contra Ucraïna. Aquest mateix tema ha tractat Ubach amb el president del Comitè Internacional de Creu Roja, Peter Maurer.

Ubach va pronunciar ahir un discurs en el marc del primer dia del Segment d’Alt Nivell de la 49a sessió del Consell de Drets Andorrans, que s’allargarà fins demà amb la participació de mandataris de tot el món. Aquest és l’organisme de l’ONU encarregat de promoure i enfortir la protecció dels drets humans arreu del món. Durant l’al·locució d’aquest matí del ministre d’Afers Exteriors Rus, Serguei Lavrov, diplomàtics d’arreu del món, entre els quals Andorra, han abandonat la sala en senyal de rebuig.

Després de participar ahir en el segment, aquest dimarts la titular de la cartera ha aprofitat la seva estada a Suïssa per mantenir diverses reunions bilaterals amb altres mandataris i representants d’organismes internacionals. En primer lloc, s’ha trobat aquest matí amb la directora general de l’ONU Ginebra, Tatiana Valovaya, Posteriorment, s’ha reunit amb el president del CICR, Peter Maurer. Amb ell ha tractat la llarga i extensa col·laboració entre el Principat i l’entitat, així com la situació actual a Ucraïna després de l’atac militar rus.

A la trobada entre Ubach i Maurer s’ha reiterat la necessitat de fer respectar el dret humanitari internacional i treballar de manera conjunta per protegir o alleugerir el patiment de les poblacions civils. El CICR treballa a Ucraïna des de fa anys, i ha anat formant el comitè local de la Creu Roja per respondre a situacions humanitàries.

Al matí, a la trobada amb la Valovaya han abordat la col·laboració d’Andorra amb l’ONU, especialment tenint en compte que l’any vinent se celebra el 30è aniversari de l’adhesió del Principat a les Nacions Unides. Finalment, Ubach ha exposat a la directora general les iniciatives i la difusió que es fa a Andorra dels Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030.

Finalment, durant la tarda, Ubach també s’ha trobat amb el secretari d’Estat d’Afers Exteriors i de Cooperació de Portugal, Francisco André, i amb el ministre d’Afers Exteriors de Maldives, Ahmed Khaleel.

Comentaris (2)

Trending