La delegació andorrana al Consell d'Europa demana la fi de la violència a l'Afganistan

Els consellers donen suport a la declaració del president de la institució, Rik Daems sobre la situació en aquell país amb una crida a la unió de la comunitat internacional

La delegació andorrana al Consell d'Europa.
La delegació andorrana al Consell d'Europa. Consell General

La delegació del Consell General a l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa dona suport a la declaració del president de la institució, Rik Daems sobre la situació a l'Afganistan: la comunitat internacional s'ha d'unir per exigir la fi immediata de la violència i per preservar els drets humans. Així ho ha anunciat a twitter, la consellera general Mònica Bonell.

En la declaració, Daems diu que "tot el món observa els esdeveniments que tenen lloc a l'Afganistan amb un neguit molt gran. Cal establir un front comú per afrontar els reptes que han de venir". L’Afganistan és en mans dels talibans després de la caiguda de Kabul el 15 d’agost i la fugida del president, Ashraf Ghani. Les potències occidentals, amb els Estats Units al capdavant, s’afanyen des d’aleshores a culminar l’evacuació del personal de les seves ambaixades així com dels afganesos que hi han col·laborat.

Aquest dilluns els talibans han transmès una advertència als Estats Units i la resta de països estrangers amb forces al país centreasiàtic: no permetran prorrogar la data límit del 31 d’agost per a la sortida de tropes. Així ho ha manifestat un portaveu del grup insurgent, Suhail Shahin, que en una entrevista amb la cadena Sky News ha avisat de possibles "conseqüències" si no es completa la retirada en el termini fixat pel president dels EUA, Joe Biden. El 31 d’agost "és una línia vermella", ha dit Shahin. A més, dues fonts talibanes han confirmat a l’agència Reuters la seva intenció de rebutjar una pròrroga.

 

Comentaris (4)

Trending