Crida des del Consell General a l’alto el foc a l’Alt Karabakh

Ferran Costa, president de la delegació parlamentària davant l’OSCE, ha fet dues piulades on insta a l’aturada dels combats, a resoldre el conflicte en el marc de l’entesa i a respectar al dret humanitari i la població civil

Un dels edificis destrossats pels bombardeigs a l'Alt Karabakh
Un dels edificis destrossats pels bombardeigs a l'Alt Karabakh

El president del grup parlamentari liberal, Ferran Costa, ha demanat que hi hagi un alto el foc immediat a l’Alt Karabakh. El polític ho ha fet via dues piulades a Twitter, una en català i una altra en anglès, i recull l’opinió compartida pels seus companys a la delegació del Consell General davant l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE). També reclama a les parts en conflicte que busquin una entesa dins del grup de Minsk de l’organització internacional.

La violència s’ha reactivat en els darrers dies a aquesta zona del Caucas, situada entre Armènia i l’Azerbaidjan, països que es disputen la sobirania d’una regió autoproclamada independent des del 1991. Fins ara, els combats han provocat més de 200 morts, a banda de posar en perill l’estabilitat a la zona, clau energèticament parlant pels gasoductes i oleoductes que la travessen i que abasteixen Europa de gas i petroli.

Fa dies també que la comunitat internacional ha fet una crida a l’aturada de la violència, petició que ara, via xarxes socials, s’ha fet també des del Consell General. Ho ha fet Ferran Costa en nom de tota la delegació parlamentària a l’OSCE. “Demanem un alto el foc immediat al conflicte a l’Alt Karabakh”, ha demanat, tot “donant suport a una entesa en el marc del grup de Minsk de l’OSCE”.

Costat també remarca que “cal respectar escrupolosament el Dret Internacional Humanitari i protegir les poblacions civils”. La piuada s’ha fet primer en català i posteriorment en anglès, compartint també un missatge a la xarxa social del georgià George Tsereteli, actual president de l’assemblea parlamentària de l’OSCE.  

 

Etiquetes

Comentaris

Trending