Els cossos de seguretat estrangers ‘prenen’ els llocs on es desenvolupa la Cimera

Policies espanyols i guàrdies civils fan acte de presència a l’entorn del Centre de Congressos, on es desenvolupa l’encontre empresarial preludi de la trobada política

Agents de policia espanyols amb un del Principat posant davant el Centre de Congressos.
Agents de policia espanyols amb un del Principat posant davant el Centre de Congressos. RONNIE PINO

Policies nacionals espanyols i guàrdies civils enviats al Principat per fer la cobertura i garantir la seguretat de la Cimera Iberoamericana i els actes paral·lels ja han començat a ‘prendre’ aquest migdia els punts on es desenvoluparan algunes de les cites clau. Així, uniformats dels dos cossos ja s’han deixat veure, per exemple, a l’entorn del Centre de Congressos, on se celebra l’encontre empresarial preludi de la trobada política.

Aquest matí un reguitzell de persones, des d’assistents i participants a autoritats i operaris, s’han hagut de sotmetre a les proves de diagnòstic del coronavirus obligatòries com a avantsala per poder accedir als diversos llocs i punts de trobada. La situació, almenys a primera hora, ha sigut més que caòtica, amb cues exasperants i repetició de proves per errors o badades de diferent naturalesa.

IMG 6253 2
Guàrdies civils en les immediacions del Centre de Congressos.

Al Centre de Congressos d’Andorra la Vella s’ha d’iniciar en breu el ‘Encuentro Empresarial’ que organitza la Confederació Empresarial Andorrana (CEA). Mentrestant, a Soldeu s’estan fent els darrers preparatius, com ara el muntatge de l’hospital de campanya. També s’han disposat ja els diversos punts de control que estan previstos per garantir la plena seguretat dels caps d’Estat i de govern assistents a la cita internacional.

Etiquetes

Comentaris (25)

Trending