El Consell d’Europa debat les implicacions polítiques de l’agressió de Rússia contra Ucraïna

Els consellers generals Berna Coma, Susanna Vela i Cerni Escalé participen a l'Assemblea Parlamentària

La delegació del Consell General a l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa.
La delegació del Consell General a l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa.

La delegació del Consell General a l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa participa a la Sessió Plenària. Està encapçalada per Berna Coma i integrada per Cerni Escalé i Susanna Vela. Al llarg d’aquests dies s’han tractat, entre altres temes, les implicacions polítiques de l’agressió de la Federació Russa contra Ucraïna, concretament la participació dels atletes russos i bielorrussos als Jocs Olímpics de París 2024.

Relacionat amb els conflictes bèl·lics, també s’ha debatut sobre les migracions que aquests ocasionen i com integrar els emigrants i refugiats als països d’acollida. Altres punts del debat s’han centrat en com garantir l’accés lliure i segur al corredor de Latchine a l’Azerbaidjan; en com potenciar la inclusió social a través de l’esport; i en la protecció sanitària i social dels treballadors sense papers o en situació irregular.

En aquests dies de sessió plenària, s’han adreçat a l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa: Nataša Pirc Musar, presidenta d'Eslovènia, Péter Szijjártó, ministre hongarès d'Afers Estrangers i Comerç, i Edgars Rinkēvičs, ministre letó d'Afers Estrangers que ostenta la presidència del Comitè de Ministres del Consell d'Europa.

Comentaris

Trending