Concentració aquest dimecres davant de l’edifici de Govern per la pau a Ucraïna

L’executiu demana “de forma nítida i clara que es posi fi a la guerra” i es pren un temps per mirar com pot establir un estatut especial per als eventuals refugiats que arribin al país

Un moment de la concentració d'aquest dilluns.
Un moment de la concentració d'aquest dilluns.

El Govern, conjuntament amb d’altres institucions del Principat, promou per aquest dimecres a les 12.45 hores una concentració pacífica davant de l’edifici administratiu del carrer Prat de la Creu per “demanar de forma nítida i clara que es posi fi a la guerra” a Ucraïna. Serà la tercera concentració que es dugui a terme al Principat en tres dies.

La primera la va promoure l’Associació d’Ucraïnesos a Andorra aquest dilluns al migdia a la coneguda com la plaça del ‘The Cloud’. Aquest mateix indret serà l’escenari d’una segona concentració, aquest vespre, en aquest cas a les 20.15 hores, que ha estat convocada pel Partit Socialdemòcrata (PS). Finalment, la governamental l’ha anunciat aquest migdia el cap de l’executiu, Xavier Espot.

Espot, que ha explicat que des del ministeri d’Afers Exteriors s’ha estat fent un exhaustiu seguiment a la repatriació dels quatre andorrans que estaven a Ucraïna, també s’ha referit a la situació d’eventuals refugiats que arribin al Principat. El cap de Govern ha recordat que, d’entrada, es pot estar al país durant tres mesos en règim de turista i, per tant, sense necessitat de cap autorització. També ha esmentat la via del reagrupament familiar com una eina per regularitzar la situació d’aquestes persones que puguin arribar al Principat fugint de la guerra ucraïnesa.

No obstant, Espot ha reconegut que “és possible que aquests dos mecanismes siguin insuficients” i, per tant, caldrà treballar en un marc normatiu per donar “solució” a les situacions que es puguin derivar del conflicte bèl·lic promogut pel govern de Vladimir Putin. En tot cas, ha explicat el màxim responsable de l’executiu, hi ha “tres mesos de marge” per adoptar un marc legal, atès que l’única eina legislativa que actualment hi ha en curs servia per donar una “protecció temporal i transitòria” als refugiats sirians.

Comentaris (1)

Trending