La comunitat russa es mostra contrària a la guerra i admet por als seus efectes a les escoles

Des del col•lectiu es fa una crida contra el conflicte armat al mateix temps que es demana evitar la ‘russofòbia’ i que es tingui cura per evitar possibles incidents amb menors als centres educatius

La petició a Change.org.
La petició a Change.org.

La comunitat russa d’Andorra ha volgut expressar el seu rebuig a la invasió d’Ucraïna per part del règim de Vladimir Putin. A través d’una petició a la plataforma change.org, condemnen l’acció militar. Al mateix temps, però, demanen que no se’ls tracti malament pel seu origen tot remarcant la seva oposició a la guerra. I, en aquest sentit, admeten que hi ha un cert temor especialment en l’àmbit educatiu, amb els comentaris que puguin comentar, o fins i tot patir, els nens d’origen rus.

“Nosaltres, la comunitat russa d’Andorra, estem en contra de la guerra iniciada per Putin i condemnem de manera rotunda les accions del president rus en el territori d'Ucraïna”, remarquen en la petició a la plataforma, amb, fins ara, una setantena de signatures. De fet, donen suport a una altra publicació, que reclama aturar el conflicte i que ja ha rebut més d’un milió d’adhesions.

A través d'una petició penjada a Change.org, els russos que viuen a Andorra reclamen el final del conflicte armat com més aviat millor, al mateix temps que volen ser tratats amb respecte

Al mateix temps, però, volen llançar un segon missatge “a tota la gent racional d'Andorra, Espanya i França”. Es reclama que “no se’ns tracti als ciutadans russos de manera injusta basant-se en la nostra nacionalitat”. I és que apunten que “la gent que ens oposem a Putin i a la guerra mereixem ser respectats i considerem inacceptable la discriminació dels nostres fills i les nostres famílies només pels nostres orígens”.

Per acabar, deixen clar que “donem suport a la pau” i “compadim els ucraïnesos”. Tenen clar que volen que “aquesta guerra sense sentit acabi com més aviat millor”.

Des de la comunitat s’assegura que, fins ara, no s’ha patit cap incident de ‘russofòbia’, però sí que existeix un cert temor al que pugui passar a partir de dijous, amb el retorn a les escoles després de les vacances de Carnaval. S’entén que els col·legis poden ser un punt especialment delicat. Així ho ha apuntat la presidenta de la Casa de Rússia, Natalia Sokorina.

“Ens preocupa tornar el dilluns i com es pugui viure tot a l’escola”, ha apuntat. En aquest sentit, recorda que, els darrers dies, “s’han vist moltes coses a xarxes i a les notícies” i això pot tenir influència en alguns menors. “Alguns ja han sentit comentaris aquests dies”, indica. I s’espera que la cosa es quedi aquí, ja que “els nostres nens no tenen res a veure amb aquesta situació”.

Sorokina confia que “aquests dies, els pares hagin preparat els seus fills”. Afirma que, en el seu cas, “durant molt temps hem intentat ensenyar-los que cal ser pacífics, respectar els drets humans i que no es pot jutjar ningú per la seva nacionalitat”. També demana atenció per part dels professionals educatius. “Entenc que els docents estan preparats per evitar aquestes situacions”, ha comentat.

Comentaris (26)

Trending