La Comissió Europea reitera que farà el necessari per impulsar l’acord d’associació

El secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, valora especialment el suport en relació amb les qüestions més sensibles de la negociació

El vicepresident de la Comissió Europea, Maroš Šefčovič i el secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba.
El vicepresident de la Comissió Europea, Maroš Šefčovič i el secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba. COMISSIÓ EUROPEA

El secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, s’ha trobat aquest dilluns a Brussel·les amb el vicepresident de la Comissió Europea, Maroš Šefčovič, actual representant polític per a la negociació amb Andorra, Mònaco i San Marino. L’alt càrrec europeu ha reiterat la ferma voluntat del nou equip negociador d’aportar l’impuls necessari per assolir l’acord d’associació entre Andorra i la Unió Europea en una negociació que hauria de culminar a finals del 2023.

Šefčovič ha subratllat que la negociació amb Andorra, Mònaco i Sant Marino és una prioritat per a la Comissió Europea i ha traslladat al secretari d’Estat la disposició d’aportar una major visibilitat política a aquest dossier en el marc de les institucions europees. Així, la visita de diversos representants dels Estats membres els dies 6, 7 i 8 d’abril ja s’inscriu en aquest procés d’avançament cap a una millor visibilitat del projecte d’Acord d’associació.

Riba ha valorat especialment el suport de Šefčovič en relació amb les qüestions més sensibles de la negociació. “El vicepresident és conscient que un país amb les dimensions d’Andorra no pot aplicar la totalitat del dret europeu de la mateixa manera que altres Estats i que calen solucions ad hoc en alguns aspectes de la negociació, sempre que siguin solucions raonables i no s’oposin als fonaments del Mercat Interior”, ha afirmat. Riba i Šefčovič han posat de manifest la importància de generar un clima de treball basat en el rigor i la confiança mútua per poder avançar en les converses i assolir un text en els terminis previstos.

Els dos mandataris s’han emplaçat a mantenir una nova trobada en els pròxims mesos per avaluar els avenços en la negociació.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending