Col•legi electoral a l’ambaixada i permanència al Pas per als comicis presidencials francesos

Tindran lloc en dues voltes els dies 10 i 24 d'abril i les legislatives s'efectuaran el pròxim mes de juny

Comentaris

L'ambaixada de França a Andorra.
L'ambaixada de França a Andorra. ARXIU

Amb motiu de les properes eleccions presidencials (10 i 24 d'abril) i legislatives (5 i 19 de juny),l'ambaixada de França obrirà un col·legi electoral consular al recinte de la seu diplomàtica, a Andorra la Vella. Les autoritats franceses recorden als seus ciutadans que han de revisar seva situació electoral. Si no es pot acudir al col·legi electoral el dia de les eleccions, hi ha l'opció de delegar una persona de confiança perquè acudeixi personalment a votar al seu lloc. 

Aquest poder es tramita a l'ambaixada, sol·licitant una cita per correu electrònic: admin-francais.andorre-amba@diplomatie.gouv.fr. S'ha de tenir en compte que el dilluns 28 de març, de 10 a 17 hores, hi haurà una oficina consular a l'escola primària del Pas de la Casa, per rebre els poders de vot dels francesos residents en aquesta població encampadana i que no es podran desplaçar a l'ambaixada durant les dues voltes de les eleccions presidencials.

Les eleccions que han d'escollir el president de França però també un dels dos Coprínceps d'Andorra compten amb 12 candidats. Són quatre dones i vuit homes que van aconseguir reunir les 500 firmes de càrrecs locals. Cinc es presenten per tercera vegada. El 2017, 11 candidats van disputar l'elecció, deu ho van fer el 2012, 12 el 2007 i 16 el 2002. La campanya estarà presidida a la dreta i l'extrema dreta, amb un debat marcat per la guerra actual a Ucraïna, la reactivació econòmica després de la pandèmia de coronavirus i les polítiques migratòries. L'esquerra, amb propostes per millorar els drets laborals, reduir l'edat de jubilació i la transició energètica, entre d'altres, es veu dividida entre diversos contendents.

 

Comentaris (1)

Trending