Cimera diplomàtica per les negociacions de l'acord amb la Unió Europea

Una dotzena d'ambaixadors reben informació de Govern sobre el procés d'integració del Principat a l'organisme

Assistents a la recepció oferta per l'ambaixada francesa aquest dimecres.
Assistents a la recepció oferta per l'ambaixada francesa aquest dimecres. DEMÒCRATES

Una dotzena d'ambaixadors de països de la Unió Europea (UE) han estat informats aquest dimecres de l'estat de les negociacions de l'acord d'associació d'Andorra amb l'organisme. Hi han participat per part andorrana, la ministra d'Exteriors, Maria Ubach; el secretari d'Estat Landry Riba i l'ambaixadora Brussel·les, Esther Rabassa.

La reunió ha tingut lloc a l'ambaixada d'Espanya i posteriorment els assistents s'han traslladat a la representació diplomàtica francesa s'han trobat amb actors institucionals i de la societat civil andorrana. Els dos actes palesen el dels dos països veïns a les negociacions andorranes.

Els ambaixadors han tingut tota la informació sobre els elements que configuren la posició de negociació en diversos àmbits, i especialment pel que fa a la lliure circulació de persones, sobretot en l’àmbit de les polítiques d’immigració. L'acord d'associació es divideix en tres grans blocs: l'acord marc que estableix les normes de gestió  comunes per a Andorra, Mònaco, San Marino i la UE; el protocol Andorra que  estableix les disposicions que tenen en compte les especificitats del Principat i els annexos.  

Aquest bloc conté la normativa tècnica de la UE (directives, reglaments, decisions, entre altres  amb les adaptacions que Andorra necessita per poder adoptar-la. La trobada s'ha fet aprofitant la presència dels ambaixadors per la celebració de la diada de Meritxell.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending