Un centenar de residents han demanat votar a les eleccions madrilenyes

L’ambaixada tindrà una urna presencial des de divendres vinent fins diumenge, tot i que amb un horari més reduït que el del dispositiu pels comicis del febrer al Parlament de Catalunya

A l'ambaixada poden votar quan hi ha eleccions els residents espanyols.
A l'ambaixada poden votar quan hi ha eleccions els residents espanyols.

El 4 de maig la comunitat de Madrid viurà unes eleccions autonòmiques de gran importància. La convocatòria, feta anticipadament per la presidenta Isabel Díaz Ayuso, també es viurà al Principat. Un centenar de residents han demanat poder votar des d’Andorra. Com ja és habitual, ho podran fer per correu però també de forma presencial a les dependències de l’ambaixada espanyola al carrer Prat de la Creu.

El nombre d’electors és considerablement inferior al que es va registrar ara fa uns mesos amb les eleccions al Parlament de Catalunya. De fet, és lògic, ja que també ho és la xifra de persones amb origen madrileny que viuen al país. Tot just, unes 600, segons ha explicat a Altaveu el cònsol Antoni Prats.

Com és habitual, es manté el sistema de vot pregat. És a dir, cal demanar prèviament que es vol participar en els comicis per rebre la documentació necessària, entre la qual les paperetes de les diferents formacions que hi concorren. Aquest tràmit, segons les dades de la legació diplomàtica, l’han fet 102 persones.

Aquestes tenen dues opcions. Per una banda, enviar el vot per correu a través de les oficines distribuïdes a les diferents parròquies. Alguns d’ells, de fet, ja han començat a arribar al consolat. La segona possibilitat és fer-ho de forma presencial a l’urna que s’instal·larà a l’ambaixada.

En aquest cas, la previsió és que es pugui exercir el dret a sufragi de forma presencial del divendres 2 de maig al diumenge 4. Els dos primers dies, entre les deu del matí i les sis de la tarda. I el tercer, entre deu i dues del migdia. S’està pendent de si la junta electoral amplia terminis, fet que permetria habilitar l’espai també dilluns 3 i el mateix dia de les votacions.

En aquest cas, explica Prats, s’ha optat per una franja horària més reduïda que per a les eleccions catalanes. El motiu és obvi: hi ha molts menys votants previstos. De fet, s’estima que al llarg dels tres dies la xifra pot voltar els 70.

Tal com ja va passar al febrer, el dispositiu per a l’urna seguirà les mesures sanitàries necessàries per garantir que es minimitza el risc de contagi amb el coronavirus. Prats, però, admet que “encara serà més senzill tot plegat perquè hi ha molta menys gent”.

Comentaris

Trending