La CEA destina 300.000 euros a una Trobada Empresarial Iberoamericana que vol batre rècords

La cita tindrà un doble format (telemàtic i presencial) amb el qual s’espera superar els 900 participants de l’anterior esdeveniment, celebrat a Guatemala, i aprofitar “l’oportunitat única” de “donar a conèixer Andorra”

Un instant de la roda de premsa de presentació de la Trobada Empresarial.
Un instant de la roda de premsa de presentació de la Trobada Empresarial. CEA

La Confederació Empresarial (CEA) destinarà prop de 300.000 euros per a la celebració del XIII Trobada Empresarial Iberoamericana, que tindrà lloc el 19 i el 20 d’abril, com a prèvia a la celebració de la Cimera. Des de l’entitat es confia que l’esdeveniment suposi “un retorn important” en la visibilitat de les empreses del Principat i de promoció del país. A més, es confia que, sumats els que assistiran presencialment i els qui ho seguiran de forma telemàtica, es pugui superar amb escreix el nombre de participants de les cites anteriors.

La Trobada tindrà un doble format, obligat per la pandèmia. Per una banda, presencial; amb el 40% de l’aforament del centre de congressos d’Andorra la Vella. Per l’altra, tot s’emetrà “gairebé com un programa de televisió” per la xarxa. I, això, suposa una oportunitat: “tenim l’opció d’arribar a molta més gent”. De fet, es confia que entre uns i altres, els participants (de 22 països) puguin superar els 900 de la darrera cita, que va tenir lloc a Guatemala.

Un dels actes centrals de la Trobada serà el ‘conversatori’ en el qual participaran els presidents d’Espanya, Portugal, Guatemala i la República Dominicana

El president de la CEA, Gerard Cadena, ha deixat clar que es treballarà un protocol sanitari estricte per garantir la seguretat dels assistents presencials. Així, com ha indicat el director de l’entitat, Iago Andreu, tots hauran de presentar una prova PCR negativa feta les 72 hores abans i cada dia superar un test d’antígens. No faltaran ni les mascaretes ni el gel hidroalcòholic entre altres mesures.

“És el fòrum econòmic més rellevant de la regió i hi ha assistiran els principals responsables de companyies espanyoles i iberoamericanes”, ha remarcat Cadena. També, ha posat en relleu, és el “primer esdeveniment post Covid”. Per tant, “tindrem molts ulls posats” i, per això, “hem esmerçat esforços perquè sigui un esdeveniment segur”. El president de la CEA s’ha mostrat convençut que la cita pot ser realment útil per al teixit econòmic andorrà en un “moment difícil”, ja que “qui assisteixi pot donar a conèixer una mica més la realitat del país i com estan plantejades les nostres empreses així com què podem oferir a una comunitat de prop de 700 milions de persones”. En definitiva, ha assegurat, “és una oportunitat única per donar-nos a conèixer empresarialment”.

L’entitat hi destina prop de 300.000 euros a l’esdeveniment, pressupost que s’ha elevat, justament, per les mesures Covid i per l’aposta per retransmetre’l arreu del món. Es confia, però, poder assumir-ho amb les aportacions de les diferents empreses patrocinadores.

Pel que fa a l’esdeveniment, aquest s’inaugurarà el dia 19 amb un acte amb la participació de la secretària general Iberoamericana, Rebeca Grynspan, i el cap de Govern, Xavier Espot. El mandatari, de fet, també serà protagonista en un dels moments claus de la cita: el ‘conversatori’ -dia 20- en el qual compartirà espai amb els presidents dels altres quatre països que assistiran a la Cimera de forma presencial: Pedro Sánchez (Espanya), Marcelo Rebelo de Sousa (Portugal), Alejandro Giammmattei (Guatemala) i Luis Abinader (República Dominicana).

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending