Vint dels 24 andorrans afectats pel sisme al Marroc ja han pogut volar cap al Principat

Catorze ja ho van fer dissabte i avui ha estat el torn de sis més; els restants ho han de fer aquest dilluns i des del Govern es remarca que tots estan “sans i estalvis” malgrat el fort ensurt viscut

Restes dels danys causats pel sisme.
Restes dels danys causats pel sisme.

Una part important dels andorrans que es trobaven al Marroc i van ser afectats pel fortíssim terratrèmol que va colpir el país ja han tornat al Principat. Així ho ha informat Govern mitjançant les xarxes socials. En total, entre dissabte i aquest mateix diumente han estat 24 els que es han contactat amb Exteriors i, d’aquets, 14 ja van volar durant el dissabte Sis més ho han fet aquest diuimenge i la resta es traslladarà dilluns.

El sisme, entre altres zones, va colpejar amb duresa la ciutat de Marràqueix, la més turística de tot el Marroc. I, per tant, molts viatgers estrangers es trobaven a la localitat. Entre ells, andorrans. Al llarg del dissabte, fins a 24 van avisar de la situació a través del telèfon d’emergències consulars.

En tots els casos, el fet que els plans ja preveiessin el retorn aquest cap de setmana ha facilitat les coses. Molts han pogut ja agafar els vols previstos i sortir del país. Segons s’ha indicat en una piulada, al llarg del dissabte van poder desplaçar 20 persones. La previsió era que la resta “ho aniran fent progressivament” entre aquest diumenge i el dilluns. I, efectivmaent, sis més han volat en les darreres hores. Des de Govern es destaca que tots ho fan “sans i estalvis”.

Danys als carrers de Marràqueix.

Relacionat

Exteriors controla vint ciutadans d’Andorra afectats pel fort terratrèmol al Marroc

Segons passen les hores, es comprova l’abast de la tragèdia. El terratrèmol, de 7 graus, ha causat molts danys i, malauradament, un elevat nombre de víctimes personals. El darrer balanç fet per les autoritats marroquines ja situa els morts per sobre dels 2.000, però es tem que la xifra real pugui ser molt més alta.

Comentaris (1)

Trending