Catalunya confirma el final del toc de queda i del confinament comarcal

Les dues principals mesures de restricció de mobilitat que encara estan vigent s’aixecaran el diumenge vistes les bones dades epidemiològiques i l’avenç del procés de vacunació

Pere Aragonés, durant la roda de premsa on s'ha anunciat la decisió.
Pere Aragonés, durant la roda de premsa on s'ha anunciat la decisió.

Confirmat. Diumenge, Catalunya aixecarà el toc de queda i el confinament perimetral. Així ho ha anunciat el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonés, que ha explicat que la decisió es pren gràcies a la bona evolució de les dades epidemiològiques. Tot i això, ha advertit, fent una “crida a la responsabilitat”, que si la situació torna a empitjorar, es podrien tornar a adoptar noves mesures restrictives.

Finalment, el confinament nocturn acabarà a Catalunya el dissabte. A partir del dia 9, ja no hi haurà limitació de mobilitat a partir de les deu de la nit com ha succeït els darrers mesos. Des del govern català s’ha indicat que la decisió es pren principalment per dos motius. En primer lloc, per la bona marxa de l’evolució de la pandèmia les darreres setmanes. En segon, pel fet que la vacunació avança a bon ritme i, sobretot, ja ha estat vaccinat un elevat percentatge de les persones més vulnerables davant el coronavirus.

A banda, a partir de diumenge també s’aixecarà l’altra limitació de mobilitat que es mantenia vigent: el confinament perimetral. Per tant, ja es podrà tornar a entrar i sortir de Catalunya des de les comunitats autònomes limítrofes. Cal recordar que, durant molts mesos, aquesta mesura també afectava Andorra fins que un canvi del criteri del govern espanyol va permetre recuperar la llibertat de circulació amb el Principat i, per tant, la possibilitat de desplaçaments turístics.

Comentaris

Trending