Brussel·les proposa de restringir els viatges a les zones d'alt risc com Andorra

La Comissió Europea (CE) demana desaconsellar els desplaçaments no essencials i exigir una prova PCR prèvia a l'arribada

En color més fosc els països afectats per l'augment de casos de coronavirus.
En color més fosc els països afectats per l'augment de casos de coronavirus. Altaveu

Brussel·les proposa de restringir els viatges a les zones d'alt risc amb una alta incidència de casos de Covid-19, com és el cas d'Andorra. Com ja va avançar la setmana passada, la Comissió Europea ha presentat aquest dilluns una recomanació on planteja la creació d'una nova àrea de risc de "vermell fosc" per homogeneïtzar les restriccions de moviment a la Unió Europea. Davant la tercera onada i el risc per les noves soques, la CE demana que es desaconsellin els viatges no essencials a la UE, especialment per aquestes zones d'alt risc. 

Pels desplaçaments necessaris a aquestes àrees, els estats haurien d'exigir una PCR negativa prèvia a l'arribada i fer quaranteÉs urgent reduir les infeccions relacionades amb els desplaçaments”, ha defensat l’eurocomissari de Justícia, el belga Didier Reynders.

Aquesta proposta és un intent més de Brussel·les per coordinar les restriccions de moviment a dins el bloc i evitar un tancament generalitzat de les fronteres com va passar a l’inici de la pandèmia.

La decisió final sobre la recomanació està en mans dels estats membre, que tenen en gran part les competències en aquesta àrea. Per exemple, Bèlgica ha prohibit directament els viatges no essencials, tot i que la CE s’oposa al tancament de fronteres o prohibicions generalitzades dels desplaçaments.

Etiquetes

Comentaris

Trending