Govern assegura que la Cimera no està en perill tot i que ja són nou els contagiats a Exteriors

Es faran els canvis en matèria de recursos humans que calgui per poder acollir la trobada de la setmana que ve i Salut està convençut que els protocols establerts permetran el certamen ser un model de seguretat

La ministra d'Exteriors, Maria Ubach, i la directora de la Cimera, Gemma Cano, durant una reunió telemàtica.
La ministra d'Exteriors, Maria Ubach, i la directora de la Cimera, Gemma Cano, durant una reunió telemàtica. ARXIU / SFGA

Govern assegura que la celebració de la Cimera Iberoamericana no està en perill tot i que ja són nou els contagiats al ministeri d’Afers Exteriors i que és molt possible que n’hi hagi més. El ministre portaveu, Eric Jover, ha assegurat que es faran els canvis que calgui en matèria de recursos humans per poder atendre adequadament el certamen, i el titular de Salut, Joan Martínez Benazet, ha afirmat que amb els protocols que s’han dissenyat la cimera també podrà ser modèlica a nivell de seguretat sanitària.

Martínez Benazet, que ha recordat que els funcionaris d’Exteriors, per la naturalesa del seu lloc de treball i pels viatges que han de fer tot sovint també tot sovint han de ser cribrats, ha recordat que això no treu que hi pugui haver infeccions i, en aquest marc, ha admès que els nous contagis poden elevar-se ràpidament atès que els llocs de feina són un dels punts de més propagació dels virus.

La preocupació és altíssima: alguns dels primers contagiats són persones clau en l’organització de la Cimera. No ja persones implicades a nivell de feina sinó que, a més, es tracta de funcionaris d’alt nivell sobre els quals recau la presa de decisions

El ministre de Salut ha recordat que la Cimera només és presencial en una part, i això facilita la gestió tant des del punt de vista d’organització com des de l’assumpció de les mesures per facilitar evitar la propagació de la malaltia. No obstant això, i tot i la seguretat de la continuïtat sí o sí de la celebració del certamen afirmada per Jover, a Exteriors hi ha moltíssima preocupació.

Hores d’ara, tots els funcionaris d’Exteriors que tenen el seu centre de treball a Andorra estan confinats i pendents de resultats. Entre aquest dimarts i aquest dimecres s’han realitzat proves diagnòstiques a tots els professionals del departament. Les fonts consultades han reconegut que alguns dels primers contagiats són persones clau en l’organització de la Cimera. No ja persones implicades a nivell de feina sinó que, a més, es tracta de funcionaris d’alt nivell sobre els quals recau la presa de decisions.

Les fonts consultades han assegurat que la immensa majoria de funcionaris segueixen les mesures escrupolosament. Però que també és clar, i més aquests dies d’intens treball al tomb de la Cimera, que hi ha molt contacte. I que molts dels tècnics i empleats comparteixen àpats, que és un moment de certa relaxació o, almenys, de retirada de la mascareta.

Etiquetes

Comentaris (15)

Trending