Els bancs del país han executat ‘bloquejos secundaris’ a clients russos per la guerra

El llistat de persones físiques i jurídiques que estan perseguides a nivell internacional s’amplia de 83 al Principat

IMG 20220608 172025
IMG 20220608 172025

Els bancs del país han procedit a dur a terme diversos bloquejos menors a clients russos que en virtut de les sancions econòmiques internacionals superen alguns dels barems establerts. Es podria dir que són bloquejos menors, però hi han estat en relació amb persones residents a Rússia (o Bielorússia) que pel motiu que sigui han vist els darrers temps com els seus dipòsits bancaris al Principat superaven els 100.000 euros.

Aquesta informació la revelada el ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, després d’anunciar que el llistat de persones jurídiques i físiques subjectes a sanció econòmica a nivell internacional s’amplia, a tenir de les decisions dutes a terme a nivell mundial, en 83 més (65 persones físiques i 18 de jurídiques). D’aquesta manera, en el cas de Rússia són 1.160 les persones físiques incloses en la relació i 101 les jurídiques. I quant a Bielorússia, hi ha 183 persones físiques i 27 de jurídiques.

Dins d’aquesta relació de grans magnats que donen teòricament suport a Putin en la seva croada contra Ucraïna, no n’hi ha cap la presència del qual s’hagi detectat al Principat. “De sanció important no n’hem trobat cap, en canvi, de sancions secundàries sí que n’hem trobat alguns casos”, ha afirmat Jover.

El ministra ha explicat que de tant en tant la banca comunica bloquejos de dipòsits que superen els imports màxims autoritzats. No pas per transferències i sí per venciments de productes financers que comporten un augment de saldos. Són “quantitats relativament petites” i, segons el titular de Finances, “no tenim una xifra concreta i no creiem que sigui important” anar fent una actualització sobre la matèria.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending