L’avançament electoral a Espanya no ha d’afectar les negociacions d’Andorra amb la UE

El portaveu de Govern deixar clar que les converses per a l’acord d’associació i els documents estratègics que hi ha sobre la taula “queda circumscrit al marc europeu”

El portaveu governamental, Guillem Casal, durant la compareixença d'aquesta tarda.
El portaveu governamental, Guillem Casal, durant la compareixença d'aquesta tarda. Toni Solanelles

L’avançament electoral anunciat dilluns pel president espanyol, Pedro Sánchez, no hauria d’afectar de cap de les maneres les negociacions entre Andorra i la Unió Europea (UE) per l’acord d’associació. Aquest és el posicionament que manté el Govern, expressat pel portaveu ministerial, Guillem Casal, que ha deixat clar que “el treball tècnic no es veu afectat perquè un país membre que ostenta la presidència de torn” de la UE entri en procés electoral. “Segueix el calendari vigent”, ha remarcat Casal.

El portaveu governamental ha assegurat que “seguim treballant de la mateixa manera que es feia la setmana passada” i ha recordat que tampoc no van afectar a les negociacions amb Brussel·les que hi hagués comicis a França. Com ha recordat Guillem Casal, les converses, els contactes, les negociacions, queden “circumscrites en el marc europeu”.

“La negociació la portem de manera tècnica”, amb la qual cosa Casal ha volgut donar “un missatge tranquil·litzador” atès que els documents estratègics que hi ha sobre la taula, fins i tot les aportacions tècniques que hagi pogut fer bilateralment Espanya, “no es canviaran”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending