L'assemblea de francesos a l'estranger obre la campanya per escollir representant consular a Andorra

Aquest dimarts una formació ecologista ha organitzat un webinari per als residents al Principat, Espanya i Portugal

Assemblea telemàtica dels francesos a l'estranger.
Assemblea telemàtica dels francesos a l'estranger. Altaveu

La 34ena Assemblea de Francesos a l'Estranger (AFE) es reuneix a París fins al divendres en videoconferència. És la darrera d'aquest mandat i que dona el tret de sortida a les eleccions consulars on els residents francesos a Andorra tindran un únic representant. Aquest dimarts, el moviment ciutadà per l'ecologia i la ciutadania ja ha organitzar un webinari per als francesos que viuen al Principat, a Espanya i a Portugal.

L'AFE reuneix els 90 consellers de tot el món que van ser escollits per sis anys i que representen els 2,5 milions de francesos que viuen fora del seu país. És la portaveu i la defensora dels seus drets. Excepcionalment, el seu mandat va ser prolongat unn any més a causa de la pandèmia que no va permetre organizar les eleccions l'any passat. La sessió, que es fa de manera telemàtica, ha estat inaugurada pel secretari d'Estat de Turisme i dels francesos a l'estranger, Jean-Baptiste Lemoyne.

A Andorra s'escollirà només un conseller a causa de la reducció del número de residents. Els actuals representants són Catherine Metayer, Philippe Noël i Jacques Carcy. Actualment hi ha més de 3.500 francesos residint al Principat. D'ells 2.400 estan inscrits a les llistes electorals que els permeten votar en les eleccions al seu país. Les eleccions tindran lloc el 30 de maig.

Etiquetes

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.