L'assemblea de francesos a l'estranger obre la campanya per escollir representant consular a Andorra

Aquest dimarts una formació ecologista ha organitzat un webinari per als residents al Principat, Espanya i Portugal

Assemblea telemàtica dels francesos a l'estranger.
Assemblea telemàtica dels francesos a l'estranger. Altaveu

La 34ena Assemblea de Francesos a l'Estranger (AFE) es reuneix a París fins al divendres en videoconferència. És la darrera d'aquest mandat i que dona el tret de sortida a les eleccions consulars on els residents francesos a Andorra tindran un únic representant. Aquest dimarts, el moviment ciutadà per l'ecologia i la ciutadania ja ha organitzar un webinari per als francesos que viuen al Principat, a Espanya i a Portugal.

L'AFE reuneix els 90 consellers de tot el món que van ser escollits per sis anys i que representen els 2,5 milions de francesos que viuen fora del seu país. És la portaveu i la defensora dels seus drets. Excepcionalment, el seu mandat va ser prolongat unn any més a causa de la pandèmia que no va permetre organizar les eleccions l'any passat. La sessió, que es fa de manera telemàtica, ha estat inaugurada pel secretari d'Estat de Turisme i dels francesos a l'estranger, Jean-Baptiste Lemoyne.

A Andorra s'escollirà només un conseller a causa de la reducció del número de residents. Els actuals representants són Catherine Metayer, Philippe Noël i Jacques Carcy. Actualment hi ha més de 3.500 francesos residint al Principat. D'ells 2.400 estan inscrits a les llistes electorals que els permeten votar en les eleccions al seu país. Les eleccions tindran lloc el 30 de maig.

Etiquetes

Comentaris

Trending