L’ArtCamp deixa patent que “la cultura no té fronteres”

Finalitzada l’estada dels artistes a Andorra, s’inaugura l’exposició on es mostrarà el resultat d’aquesta trobada multicultural a l’Era Rossell d’Ordino

Tonalitats per la pau

Els 24 artistes que han participat en la 7a edició de l’ArtCamp han finalitzat la seva estada al país. Durant aquesta setmana, tots ells han creat en comunitat, compartint experiències, tot entremesclant tècniques pictòriques i arrels. Fins a 21 nacionalitats han pogut apropar-se, posant patent que “la cultura no té fronteres”, com ha indicat el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés. Des d’avui, les més de 70 obres resultat d’aquesta convivència es podran veure a l’Era Rossell de la parròquia.

Utilitzem la nostra imaginació per trobar el millor camí, i apropar les nostres cultures”. Aquest ha sigut un dels punts principals que s’ha traslladat al manifest que han llegit diversos participants per la cloenda de l’ArtCamp. Aquestes paraules en concret les ha pronunciat l’artista andorrana, Alícia Luño. Una de les seves obres ha estat inspirada en el Llac d’Engolasters, un dels punts emblemàtics del país. “El que m’agrada dels colors és que et permeten expressar-te en cada moment”, explicava Luño.

“Com seria el món si la gent en comptes d’una arma tingués un pinzell”

Ella no és l’única que s’ha inspirat en Andorra per fer la seva obra. L’artista francès Eric Garnier explicava que la seva obra s’ha centrat “en la vostra terra i la gent que m’envolta”. Així, a un dels seus quadres es poden veure representats els rostres de tots els participants de l’ArtCamp d’una manera unida, tot expressant “com seria el món si la gent en comptes d’una arma tingués un pinzell”.

L’arribada dels artistes al país, tal com ha explicat Mortés, ha estat dificultosa. Les mesures sanitàries han complicat l’edició, però finalment s’ha pogut portar endavant, reunint a 24 persones “en pro de la pau i la convivència”. La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha explicat que han arribat des dels cinc continents, “la riquesa d’aquest projecte és que hi ha un intercanvi d’artistes a Andorra, un país que mai ha patit cap conflicte que és un dels objectius d’aquesta trobada, que puguin dialogar.

D’aquesta manera, Andorra ha esdevingut un espai de trobada neutre, on els artistes han pogut compartir i crear. D’aquesta manera, Ubach ha explicat que la idea és poder replicar el projecte ArtCamp a altres països, com ja s’ha pogut fer a Malta, i sempre sota l’hospici de la UNESCO. En aquest aspecte, la padrina de l’exposició i ambaixadora de bona voluntat, Edva Ser “ens ajuda a trobar indrets on puguem exportar-lo. La pròxima edició està prevista per al 2023, seguint amb el caràcter bianual de la trobada.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending