Aprovat l’acord Andorra-França que permet als familiars de diplomàtics treballar al país d’acollida

L’Assemblea Nacional francesa ha adoptat en primera lectura, el projecte de llei del conveni que se suma als del Principat amb els Estats Units i Espanya

Una sessió a l'Assemblea Nacional francesa.
Una sessió a l'Assemblea Nacional francesa. ASSEMBLÉE NATIONALE

L'Assemblea Nacional francesa ha adoptat en primera lectura, el projecte de llei aprovat pel senat autorizant l'acord entre Andorra i França per permetre als familiars de diplomàtics treballar al país d’acollida.

El text recull la possibilitat que els familiars del personal diplomàtic, consular, tècnic i administratiu assignat a les legacions andorrana a França o bé francesa al Principat, puguin exercir una activitat professional al país estranger amb les mateixes condicions que els nacionals de l’Estat d’acollida.

Andorra ja té dos acords similars en vigor: l’un amb Espanya i l’altre amb els Estats Units. El text es basa en la Llei del servei d’acció exterior i de la carrera diplomàtica, i té la voluntat de facilitar la mobilitat i resoldre complicacions associades al desplaçament de l’agent diplomàtic i la seva família a un nou país.

Es tanca un procés que es va iniciar ara fa dos anys amb la signatura de l'acord a càrrec de l'aleshores ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i l’ambaixador de França, Jean-Claude Tribolet.

Etiquetes

Comentaris

Trending