Els andorrans necessiten visat per anar als Estats Units si han estat a Cuba des de gener de 2021

La mateixa mesura s'aplica en el cas d'haver viatjat a Somàlia, Iran, Siria, Iraq, Somàlia, Corea del Nord, Iemen i Sudan

Passatgers es dirigeixen al control de passaports en un aeroport de Nova York.
Passatgers es dirigeixen al control de passaports en un aeroport de Nova York.

L'ambaixada i el consolat dels Estats Units a Espanya i Andorra han publicat un comunicat recordant que els andorrans necessiten un visat per entrar al país si han viatjat des del 12 de gener de 2021 a Cuba, Somàlia, Iran, Siria, Iraq, Somàlia, Corea del Nord, Iemen i Sudan. 

La mesura ha tingut el seu ressò mediàtic quan l'entrenador de l'FC Barcelona, Xavi Hernández no es va poder incorporar amb la resta de l'expedició a la concentració que el primer equip blaugrana estava fent als Estats Units en el marc de la gira de pretemporada 2022-23. 

El català no va poder formar part del viatge de la partida, concretament, perquè al seu passaport figuraven tres viatges a l’Iran. Ho va fer mentre era jugador de l’Al-Sadd qatarià, en partits corresponents a la Lliga de Campions de l’AFC (és a dir, la Champions asiàtica). Com que el país persa és considerat un 'estat enemic' pel govern dels Estats Units, això va impossibilitar que pugués pujar a l’avió amb normalitat. El mateix hauria passat si hagués estat a Cuba.

Per evitar que aquests malentesos es reprodueixin, les diverses ambaixades nord-americanes emeten comunicats des de l'entrada en vigor d'aquesta mesura, el gener de 2021. Els visats es poden demanar a qualsevol representació diplomàtica dels Estats Units. Per viatges turístics s'ha de demanar una visa de turisme B-2 . Si un posseïdor d'una ESTA -que eximeix de tenir un visat-. ha viatjat a Cuba després del 12 de gener de 2021 però la continua tenint  vigent, no serà cancel·lada. No obstant això, quan es venci, no podrà renovar-la i haurà d'aconseguir un visat.

Etiquetes

Comentaris

Trending