Andorra traspassa la presidència del grup I de la UNESCO a Grècia

Aquest dijous s’ha celebrat la darrera reunió amb el Principat al capdavant del grup que gestiona les qüestions vinculades a les eleccions dels Estats membres en els diferents òrgans de l’Organització

Comentaris

Les delegacions d'Andorra i Grècia.
Les delegacions d'Andorra i Grècia.

Aquest dijous ha tingut lloc a París la darrera reunió del Grup Electoral I de la UNESCO sota la presidència d’Andorra, que s’ha passat a Grècia. L’1 de gener, el Principat va assumir-ne el càrrec per primera vegada. Es tracta d’un grup que gestiona les qüestions vinculades a les eleccions dels Estats membres en els diferents òrgans de l'Organització, coordina les posicions relatives als temes polítics, centralitza els missatges del Secretariat i elabora estratègies.

Durant tot el 2022 s’han dut a terme 11 reunions ordinàries mensuals i 3 reunions extraordinàries. Entre altres, s’han coordinat les eleccions i les candidatures dels Estats membres del Grup 1, el relleu de la presidència de Rússia al Comitè de Patrimoni mundial i els intercanvis d'informació amb el Secretariat relatius als projectes estratègics de cada sector: cultura, educació, ciències i comunicació.

La reunió d’aquest dijous ha servit perquè l’ambaixadora del Principat a França i Mònaco i delegada permanent a la UNESCO, Eva Descarrega, que l’ha presidit, passi el testimoni a la delegació permanent de Grècia, que assumirà a partir la presidència del Grup durant l’any vinent.

Els Estats membres han agraït i felicitat la Andorra per la seva tasca al capdavant del grup, especialment tenint en compte la petita estructura que té l’Ambaixada a París. En aquest sentit, han ressaltat la feina duta a terme, que ha permès donar molta visibilitat al país i ha reforçat les relacions amb els altres Estats membres i amb el Secretariat de la UNESCO.

Etiquetes

Comentaris

Trending