Andorra i la República Txeca signen un Conveni per eliminar la doble imposició

Es tracta del catorzè acord d’aquest tipus tancat pel Principat a l’espera dels que s’han de rubricar properament amb Mònaco i els Països Baixos

Jover i l'ambaixador txec amb els convenis signats.
Jover i l'ambaixador txec amb els convenis signats. SFGA/J.A.VILADOT

El ministre de Finances, Eric Jover, i l'ambaixador de la República Txeca Andorra, amb residència a Madrid, Ivan Jančárek, han signat el conveni entre tots dos països per evitar la doble imposició (CDI). La rúbrica s’ha fet aprofitant la visita del diplomàtic al Principat. Tots dos han coincidit a assenyalar que l’acord  ha de beneficiar el procés d'obertura i de diversificació econòmica del país i a reforçar les relacions econòmiques amb l’Estat centreeuropeu.

D’aquesta forma, es continua avançant amb la xarxa de CDI. El signat amb la República Txeca ja és el catorzè. Resten pendents de tràmits de firma i posterior ratificació parlamentària els pactats ja amb Mònaco i els Països Baixos.

Durant el matí, l’ambaixador ha donat una conferència, sota el títol ‘La Unió Europea i Andorra des de la perspectiva de la Presidència Txeca 2022’, a les dependències de la Cambra de Comerç, on ha presentat les principals accions dutes a terme durant la presidència txeca al Consell de la UE (juliol-desembre 2022), amb presència d’empresaris andorrans, on ha refermat l’oportunitat que representa pel Principat cloure l’acord d’associació.

Posteriorment, Jančárek ha pogut reunir-se amb la ministra d’Exteriors, Maria Ubach, i el cap de Govern, Xavier Espot. -Tots dos han agraït al diplomàtic que la República Txeca avalés el procés de negociació d’Andorra amb les autoritats europees i que s’inclogués una menció en el document de prioritats de la presidència al Consell de la Unió Europea. També han celebrat les bones relacions existents entre els dos països i l’intercanvi cultural establert a través del Centre de Català a la Universitat Carolina de Praga que enguany ha celebrat 30 anys de vida.

Etiquetes

Comentaris

Trending