Andorra i Occitània aborden fórmules per estrènyer la cooperació en diferents àmbits

La ministra Maria Ubach s’ha reunit amb la vicepresidenta de la Regió i han abordat com conformar el grup de treball que ha d’avançar en la col·laboració per l’acció econòmica entre tots dos territoris

Un moment de la reunió mantinguda a Tolosa.
Un moment de la reunió mantinguda a Tolosa. SFGA

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, s’ha desplaçat aquest dilluns a Tolosa per mantenir una reunió de treball amb la vicepresidenta de la Regió d’Occitània per a l’ensenyament superior, la recerca, Europa i les relacions internacionals, Nadia Pellefigue. La trobada ha servit per conversar sobre els diferents punts de cooperació entre tots dos territoris, seguint el que ja es va acordar ara fa un parell de setmanes, en la jornada de Diàleg Transfronterer que va tenir lloc a les dependències de Ràdio Andorra.

Llavors, tal com recorda el Govern en un comunicat, tant el cap de l’executiu, Xavier Espot, com el prefecte d’Occitània van acordar impulsar un nou grup de treball, centrat específicament en l’acció econòmica. La reunió entre Ubach i Pellefigue ha servit per definir quins actors cal implicar per tal de poder-lo fer efectiu durant els propers mesos.

Encara en el vessant econòmic, la titular d’Afers Exteriors ha informat de la recent missió del ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, per reforçar la cooperació en aquest àmbit entre ambdues zones. També s’ha fet el punt d’àmbits de col·laboració com l’agricultura, l’ensenyament superior, el turisme o la cultura, això com les iniciatives conjuntes en el marc del Programa POCTEFA.

Finalment, la ministra Ubach, acompanyada per l’ambaixadora a França, Eva Descarrega, i el director del departament d’Afers Bilaterals i Consulars, Andreu Jordi, ha aprofitat la seva visita a Tolosa per reunir-se aquesta tarda amb l’adjunt de l’alcalde de la localitat, Jean-Claude Dardelet, que és l’encarregat de relacions internacionals i Europa de l’ajuntament, vicepresident de Toulouse Metropole i director general de l’Agència d’atractivitat econòmica i turística. En aquest cas, tots dos han mostrat la seva voluntat d’explorar noves vies de cooperació, especialment vinculades a la promoció econòmica i turística.

Comentaris

Trending