Andorra manté la posició malgrat l’acord tècnic entre Catalunya i Aragó per als Jocs de 2030

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha assegurat que el país continuarà en la línia d’oferiment per si en algun moment donat l’ajuda és requerida

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva.
La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva. SFGA

Andorra ha quedat fora del joc, literalment. L’acord que va sortir a la llum fa uns dies, tot i que encara no havia estat aprovat de forma definitiva, ja deixava el país exclòs de les proves dels Jocs Olímpics (JJOO) del 2030. Aquest dilluns, a més, el Comitè Olímpic Espanyol (COE), ha oficialitzat l’acord tècnic entre Catalunya i Aragó. La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha afirmat aquest matí, a una compareixença, que Andorra mantindrà la seva posició i que seguirà en la línia, “per si en un moment donat aquesta ajuda és requerida”.

De fet, Riva ha assegurat que van ser informats del contingut de l’acord tècnic entre Catalunya i Aragó en el moment en què es va fer. “Ubica i associa proves a segons quines zones, però també queden obertes emplaçaments que encara no han estat decidits”, ha explicat la ministra. L’esperança que Andorra sigui un dels llocs escollits no està molt present, tot i que Riva continua mostrant-se relativament positiva, “esperarem a veure realment com es poden concretar”.

Espot saluda Aragonés en la visita oficial del president de la Generalitat a Andorra.

Relacionat

L’acord tècnic per la candidatura dels Jocs d’Hivern deixa Andorra sense cap prova

La posició de la ministra i, per tant, la del país, continua sent la d’oferiment i, sobretot, d’espera. “Tot ha de seguit tenint una continuïtat i, per tant, nosaltres seguim en la mateixa postura d’escola activa en l’avenç d’aquestes negociacions”, ha explicat Riva. Tot i que l’acord tècnic ja està tancat, “sabem que després encara hi haurà mesos de treball fins a la definició de la presentació de la candidatura”.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending