L’acord tècnic per la candidatura dels Jocs d’Hivern deixa Andorra sense cap prova

La proposta reparteix competicions entre Catalunya i Aragó, tot i que el govern d’aquesta comunitat ha negat que estigui tancat i ha avisat que només acceptarà si “hi ha igualtat de condicions”

Comentaris

Espot saluda Aragonés en la visita oficial del president de la Generalitat a Andorra.
Espot saluda Aragonés en la visita oficial del president de la Generalitat a Andorra. SFGA

Andorra quedaria fora, almenys per albergar proves, de la candidatura olímpica pels Jocs d’Hivern del 2030. Segons alguns mitjans espanyols, Catalunya i Aragó haurien tancat un “acord tècnic” per a la distribució de les competicions. I el Principat no n’acolliria cap. La proposta, però, ha quedat a l’aire després que des del govern de Javier Lambán s’hagi negat que res estigui signat i afirmat que només acceptarà si hi ha “igualtat de condicions”.

L’acord tècnic, segons ha avançat ‘La Vanguardia’ s’hauria tancat i estaria pendent, bàsicament, de ser validat políticament. I la distribució de proves no comptaria amb Andorra. Catalunya es quedaria amb l’esquí alpí, amb competició a La Molina-Masella (descens, gegant i eslàlom), Baqueira Beret (surf de neu i frestyle) i Boí Taüll. El Palau Sant Jordi acolliria l’hoquei sobre gel.

En canvi Aragó celebraria el biatló i l’esquí de fons, el patinatge artístic i de velocitat, a Saragossa, i el cúrling, a Jaca. A banda, per a disciplines com el bobsleigh, l’skeleton o els salts es buscarien escenaris fora d’Espanya, ja que el país no compta amb instal·lacions específiques i, justament, el comitè olímpic internacional no vol que es construeixin infraestructures només per als Jocs.

Així doncs, i malgrat la voluntat d’Andorra de col·laborar en la candidatura, expressada pel cap de Govern, Xavier Espot, durant la visita institucional del president de la Generalitat, Pere Aragonés, ara fa unes setmanes, no es contempla en l’acord tècnic que el Principat sigui escenari de cap prova. El document ha de ser ara aprovat pels respectius governs. Un vistiplau polític que, ara mateix, està en dubte.

I és que aquest mateix divendres, fonts del govern aragonès han assegurat que l’acord no està tancat. “Només es donarà suport si és d’igual a igual”, han afirmat, tot lamentant que “no hi ha cap garantia que la candidatura s’hagi de plantejar en termes d’igualtat”.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending