Andorra i Indonèsia celebren el 25è aniversari de l’establiment de relacions diplomàtiques

En la recepció en format telemàtic s'ha destacat que els dos països països comparteixen reptes de futur, com l’empoderament de les dones i els joves, el desenvolupament sostenible, el turisme o la promoció de la digitalització

Sílvia Riva i Maria Ubach durant la trobada d'aquest divendres.
Sílvia Riva i Maria Ubach durant la trobada d'aquest divendres. SFGA

La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, i la de Cultura i Esports, Sílvia Riva, han celebrat aquest divendres, una recepció telemàtica amb la ministra d'Afers Exteriors d'Indonèsia, Retno Marsudi, i amb l'ambaixador Armanatha Nasir per commemorar els 25 anys de relacions diplomàtiques entre els dos països. 

Ubach ha destacat durant l’acte, titular 'Andorra – Indonèsia: connectant la gent, construint el nostre futur', que en temps de pandèmia és important poder optimitzar els mitjans tecnològics que es tenen a l’abast per seguir reforçant les relacions bilaterals amb altres països. Nasir per la seva banda, ha subratllat que els joves d’ambdós països, amb les seves idees creatives i innovadores, contribuiran en gran mesura a explorar el potencial que encara té la cooperació entre Andorra i Indonèsia.

Per últim, Marsudi, ha evocat en el seu missatge enregistrat que ambdós països comparteixen reptes de futur, com l’empoderament de les dones i els joves, el desenvolupament sostenible, el turisme o la promoció de la digitalització. Alhora ha remarcat que, tot i el context sanitari actual, cal seguir treballant i explorant nous àmbits de cooperació més creatius i innovadors.

Un cop finalitzats els parlaments, els participants han pogut gaudir d’un fragment de la dansa tradicional indonèsia, l’anomenat ball de la màscara Kelana, acompanyada pels sons inconfusibles del Gamelan, originari de l’illa de Java. A continuació, la jove artista andorrana Iris Tallada ha il·lustrat l’aliança de les noves generacions dels dos països en un quadre, inspirant-se en els sons i els moviments de l’espectacle. Justament, ha pintat dos ballarines abillades amb les vestimentes típiques dels dos països i que uneixen els seus braços. La recepció d’aquest divendres forma part del conjunt d’activitats previstes per celebrar el 25è aniversari de l’establiment de relacions diplomàtiques entre ambdós països que tindran lloc durant tot l’any 2021.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending