Andorra i Eslovènia acorden col·laborar en les noves tecnologies

La ministra d'Exteriors, Maria Ubach s'ha reunit amb el seu homòleg eslovè per tractar temes com el desenvolupament sostenible o la intel·ligència artificial

Comentaris

Una de les reunions mantingudes a Eslovènia per la delegació andorrana.
Una de les reunions mantingudes a Eslovènia per la delegació andorrana. Altaveu

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach s'ha reunit aquest divendres amb el seu homòleg eslovè Anze Loga. La trobada s'emmarca en la vista que la ministra i el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, fan a Eslovènia. Aquest país assumeix el pròxim 1 de juliol la presidència de torn del Consell de la Unió Europea (UE).

Ubach i Loga han tractat diversos àmbits de cooperació especialment en els sectors de les noves tecnologies, com la intel·ligència artificial i els models de recerca col·laborativa, així com el desenvolupament sostenible. La ministra s'ha interessat per la pròxima presidencia europea d'Eslovènia que estarà centrada en la crisi provocada per la pandèmia, el pressupost de la Unió Europea i les relacions futures amb el Regne Unit.

Andorra i Eslovènia van celebrar al 2020 el 25è aniversari de l’establiment de relacions diplomàtiques. Després d’aquesta reunió bilateral, s’hi han unit la resta de les delegacions. Riba ha fet el punt sobre l’estat de les negociacions amb la UE al tomb de l’Acord d’associació i, en aquest sentit, la ministra ha demanat al seu homòleg que mentre estiguin al capdavant del Consell de la UE, Eslovènia propiciï una bona continuïtat d’aquestes negociacions. Ubach també ha plantejat  la possibilitat de negociar un conveni per evitar la doble imposició entre ambdós països.

Durant la seva visita al país, la ministra i el secretari d’Estat també assistiran, aquest divendres a la tarda, a una presentació per part de representants del Centre Internacional de Recerca en Intel·ligència Artificial (IRCAI). El gerent d’Actua Tech, Marc Pons, i el responsable de la estratègia de projectes de la Fundació Actua, Jordi Ascenci, hi han participaran telemàticament. Així, Andorra vol recalcar davant el país amfitrió la seva voluntat de consolidar-se com un Estat especialitzat en projectes vinculats a la intel·ligència artificial en els àmbits de la salut i el benestar; la muntanya; els esports i els e-Sports; i la sostenibilitat.

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending