Andorra demana diàleg i que s’eviti el patiment de la població ucraïnesa

Ginebra ha acollit aquest dijous un debat d’urgència sobre la situació dels drets humans a Ucraïna després de la invasió russa

Imatge a la pantalla de sala durant la intervenció andorrana.
Imatge a la pantalla de sala durant la intervenció andorrana. ALTAVEU

Andorra ha participat aquest dijous en el debat d'urgència sobre la situació dels drets humans a Ucraïna després de la invasió de Rússia. Durant la intervenció s'ha subratllat la necessitat que hi hagi un diàleg constructiu i que es vetlli per evitar el patiment de la població.

Durant la sessió els diferents participants han instat fermament a la Federació de Rússia a escoltar les veus col·lectives de la comunitat internacional que ara parla per unanimitat i diu inequívocament que aquestes accions militars són inacceptables per a tothom. S'ha demanat la Federació Russa a observar i respectar el dret internacional; posar fi a les hostilitats de manera immediata i incondicional; aturar immediatament totes les violacions dels drets humans derivades de l'atac; permetre que els defensors dels drets humans a Ucraïna i a la Federació Russa puguin dur a terme la seva tasca pacífica; facilitar el lliurament immediat i sense obstacles d'assistència humanitària sense cap discriminació per nacionalitat, raça i ètnia; i restablir la capacitat del poble d'Ucraïna per exercir els seus drets humans i llibertats fonamentals sense interferències militars o externes.

La màxima representant de les Nacions Unides per als drets humans, Michelle Bachelet ha recordat que durant vuit anys, la seva oficina ha fet un seguiment exhaustiu i coherent de la situació dels drets humans a Ucraïna, amb especial atenció a les regions del Donbass en conflicte, així com a la República Autònoma de Crimea i la ciutat de Sebastopol, que han estat ocupades pels russos des del 2014. "Els 40 informes que l'Oficina ha publicat són d'accés públic i documenten violacions dels drets humans internacionals i del dret humanitari per part de múltiples actors durant aquest període. Els nostres monitors de drets humans continuaran operant a tot el país en tota la mesura de la seva capacitat. Crec que aquesta crisi demostra la importància vital del nostre seguiment i els informes objectius sobre Ucraïna, i en molts altres països, i aprofito aquesta oportunitat per agrair públicament la seva dedicació al personal de l'Oficina, especialment als nostres col·legues sobre el terreny"

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending