Andorra i Croàcia signen el conveni de no doble imposició que es negociava des de principi d’any

Jover i el seu homòleg croat s’han trobat a Washington en el marc de les reunions anuals del Fons Monetari Internacional i haurien refermat les bones relacions entre els dos estats

Comentaris

Signatura entre el ministre de Finances i portaveu governamental, Eric Jover, i el seu homòleg croat, Marko Primorac.
Signatura entre el ministre de Finances i portaveu governamental, Eric Jover, i el seu homòleg croat, Marko Primorac. SFGA

El ministre de Finances i portaveu governamental, Eric Jover, i el ministre de Finances croat, Marko Primorac, han signat el conveni entre el Principat d’Andorra i la República de Croàcia per eliminar la doble imposició en matèria d’impostos sobre la renda i el capital i prevenir l’evasió i l’elusió fiscal (CDI). La signatura s’ha produït en el marc de les Reunions anuals del Fons Monetari Internacional (FMI), que se celebren fins aquest diumenge a Washington. Un cop signat el conveni per ambdues parts es trametrà al Consell General per a l’aprovació parlamentària i als coprínceps per a informació.

Les negociacions d’aquest conveni, firmat aquest divendres, tenen origen al març del 2021 en el marc d’una reunió entre els ministeris de Finances andorrà i croat, quan es va plantejar la possibilitat d’iniciar converses per un CDI. A l’octubre del mateix any la secretaria d’Estat andorrana d’Afers Financers Internacionals va rebre la sol·licitud del ministre de Finances croat per iniciar les negociacions. Consegüentment, els primers contactes entre els equips tècnics van començar durant els primers mesos del 2022, iniciant-se les negociacions en una única ronda presencial a Andorra entre l’11 i el 15 de juliol del 2022, on el text final es va tancar i rubricar per part dels caps de delegació.

Actualment, són 13 els convenis negociats per evitar la doble imposició i prevenir l’evasió fiscal amb països com els Emirats Àrabs Units, Espanya, França, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Portugal, Xipre, San Marino, Hongria, República Txeca i els Països Baixos. Resten pendents de tràmits de signatura i ratificació per què estiguin en vigor els de Països Baixos, República Txeca, Hongria i Croàcia.

Comentaris

Trending