Andorra i el Consell Europeu marquen l'agenda de negociació per a l'Acord d'associació

S’ha posat sobre la taula la lliure circulació de persones o de serveis, com a un dels capítols més problemàtic del procés

Reunió entre Espot i Michel
Reunió entre Espot i Michel

El cap de Govern, Xavier Espot, s’ha reunit telemàticament amb el president del Consell Europeu, Charles Michel, per tractar l’agenda de negociació per a l’Acord d’associació i les relacions d’Andorra amb les institucions europees. A l’encontre no ha pogut faltar la puntualització sobre el tema de la lliure circulació de persones o de serveis, que és, sense dubte, un dels capítols més problemàtics de tot aquest procés.

A l’intercanvi de visions i opinions sobre la situació actual i les perspectives en la negociació per a aquest acord, Espot ha identificat amb Michel els àmbits que necessitaran un tractament polític de més alt nivell. Bàsicament, aquell que ja s’havia identificat per la Unió Europea com una clara línia roja. Sembla que ambdós mandataris han estat d’acord que els capítols vinculats a la lliure circulació de persones o de serveis requeriran arbitratge polític de cara als pròxims mesos.

Un altre tema espinós i que ha sortit a col·lació ha estat el relatiu a la mobilitat per territori europeu. Tot i que no ha alçat molta polseguera, més enllà de què Espot expliqués a Michel les converses que es mantenen actualment amb Espanya i França, així com amb Portugal, per homologar el certificat digital que permetrà reactivar la mobilitat per la UE.

Durant la trobada, també s’han abordat qüestions relacionades amb la transició digital, així com amb la transició verda. Espot ha explicat al mandatari europeu que el Govern està dedicant importants recursos i esforços en el procés de digitalització a Andorra, així com en la lluita contra el canvi climàtic i la transició energètica, com a instruments fonamentals per a aplicar polítiques de sostenibilitat efectives.

Etiquetes

Comentaris

Trending