Acord amb la UE per reduir la càrrega administrativa que pot suposar assumir el cabal comunitari

L’organisme ha traslladat el dossier al Secretariat General de la comissió per, acceptant la demanda d’Andorra, San Marino i Mònaco, que la negociació sigui, a partir d’ara, més política

Comentaris

Un instant de les reunions celebrades aquesta setmana.
Un instant de les reunions celebrades aquesta setmana. SFGA

Les delegacions negociadores d’Andorra i de la Unió Europea han mantingut aquesta setmana la cinquena i darrera ronda de negociació de l’any. Durant les trobades, que clouen la tasca feta al llarg del 2021, s’ha abordat debats tècnics sobre els annexos relatius al medi ambient i clima, a l’estadística, a la protecció dels consumidors i al comerç. Així, les converses han permès tancar acords que serviran per reduir la càrrega administrativa vinculada a la represa del cabal comunitari.

En total, enguany s’han celebrat 5 sessions, totes virtuals a causa de la pandèmia. En elles s’han abordat deu dels 25 annexos inclosos en el projecte d’acord d’associació. Des del Govern s’ha volgut destacar, en un comunicat, que “s’han assolit importants avenços en particular en matèria de medi ambient, clima, electricitat i vigilància del mercat, entre altres”.

El final de les rondes del 2021 coincideix amb la decisió de la Comissió Europea, adoptada el passat 1 de desembre, de transferir el dossier al Secretariat General de la Comissió. Segons s’ha informat a les delegacions d’Andorra, Mònaco i San Marino aquesta setmana, la decisió inclou la creació d’una nova direcció per als socis de l’Europa occidental, que es responsabilitzarà del seguiment de les relacions de la Unió Europea amb l’Espai Econòmic Europeu, Suïssa, Regne Unit i també amb els tres petits Estats.

Aquesta nova estructura ha d’estar creada durant el mes de gener. D’aquesta manera la Comissió dona resposta a la demanda formulada pels tres països per mantenir una interlocució de caire més polític. Fins a la posada en funcionament de la nova unitat tindran lloc el traspàs del dossier i els primers contactes entre les delegacions.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending