L’Acord d’associació avança en el comerç i la duana

Andorra i la Unió Europea (UE) han mantingut aquest dimecres una nova ronda de negociació que ha analitzat també, normes tècniques de productes, agricultura, competència i protecció dels consumidors

Comentaris

Landry Riba, durant una reunió telemàtica amb la delegació de la UE.
Landry Riba, durant una reunió telemàtica amb la delegació de la UE. SFGA/ C.ESTEVE

Andorra i la Unió Europea (UE) han mantingut aquest dimecres una nova ronda de negociació per a l’Acord d’associació durant la qual s’ha debatut normativa inclosa en sis dels 25 annexos. La sessió, que és la segona del nou equip negociador, s’ha dut a terme en format híbrid, amb el secretari d’Estat d’Afers Europeus i cap negociador, Landry Riba, i l’ambaixadora d’Andorra a la Unió Europea, Esther Rabasa, presents a les oficines del Secretariat General de la Comissió Europea.

Lla resta d’experts hi ha participat de forma virtual. En concret s’ha avançat en els debats sobre els annexos relatius a la normativa europea en matèria de comerç, de duana, de normes tècniques de productes, d’agricultura, de competència i de protecció dels consumidors.

Les dues delegacions han avançat en l’anàlisi de les diferents qüestions, han acordat els aspectes sobre els quals caldrà intercanvis entre experts en els pròxims mesos i s’han identificat els temes que tenen un abast transversal i afecten diversos annexos per avançar en la negociació de manera coherent. “Després d’aquesta segona ronda amb el nou equip ens felicitem del canvi que s’observa i acollim de manera molt positiva l’anunci que ens ha fet avui l’equip negociador de disposar de més mitjans per aquesta negociació”, ha valorat el secretari d’Estat, Landry Riba.

La següent ronda de negociació tindrà lloc a principis de maig i l’agenda preveu iniciar els debats sobre la lliure circulació de persones, un dels aspectes més rellevants per Andorra en aquesta negociació.

Etiquetes

Comentaris

Trending