461 persones han participat ja en l’enquesta sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible

El sondeig, disponible a través de la plataforma Visc, es mantindrà obert fins al 30 d’abril i servirà per completar l’informe que s’ha de presentar davant l’ONU al juliol

Seu de l'Organització de les Nacions Unides.
Seu de l'Organització de les Nacions Unides. ARXIU

L’enquesta ciutadana impulsada pel Govern per conèixer la implementació de l’Agenda 2030 i els seus 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a Andorra ja ha recollit un total de 461 respostes des que es va fer pública a principis de març. La iniciativa, impulsada pel ministeri d’Afers Exteriors i l’equip de Participació Ciutadana del ministeri d’Administracions Públiques té per objectiu recollir l’opinió de la població i d’aquesta forma nodrir l’elaboració de l’Informe Nacional Voluntari (INV), que es presentarà durant el juliol davant Nacions Unides.

L’enquesta es va iniciar ara fa unes setmanes i romandrà oberta fins al 30 d’abril. Es pot respondre a través de la plataforma Visc. Es considera que amb ella es pot aconseguir que “la fotografia de l’informe sigui el més fidedigne possible amb la població d’Andorra”.

L’INV és un mecanisme de seguiment i revisió que tots els països membres de l’ONU han de redactar periòdicament recollint i explicant totes les seves iniciatives i polítiques nacionals per a l’assoliment de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible. I aquest 2022 és el segon cop que Andorra l’ha de tirar endavant. Es vol comptar amb la participació del sector públic, del sector privat i també de la ciutadania. Fins ara, han respost el sondeig un total de 461 persones.

En aquest sentit, per a la redacció de l’Informe Nacional Voluntari s’ha contactat també amb actors com per exemple el Consell General, els comuns, les parapúbliques, el Raonador del Ciutadà, així com les associacions i les ONG del país.

Etiquetes

Comentaris

Trending