Afers Exteriors fa el seguiment de dos andorrans que viuen a Itàlia

Són dos estudiants, un a Torí i un altre a Roma, que també han de seguir les mesures de confinament adoptades pel govern transalpí per fer front a l’expansió del coronavrius

El Coliseu de Roma, totalment solitari.
El Coliseu de Roma, totalment solitari.

El Govern té constància que com a mínim dos andorrans es troben resident a Itàlia, país que des de fa uns dies ha decretat un confinament gairebé total per als seus ciutadans. Es tracta d’estudiants que estan inscrits al registre de viatgers del ministeri d’Afers Exteriors. Un d’ells es troba a Torí i l’altre a la capital, Roma.

Itàlia és el país europeu que pitjors conseqüències està patint a causa de l’expansió del Covid-19. Supera els 13.000 infectats i el nombre de morts s’aproxima ja al miler. Fa dies que la situació és dramàtica i el passat dilluns el govern encapçalat per primer ministre, Mateo Renzi, va decretar unes mesures excepcionals, que inclouen el confinament de tot el país –inicialment, diumenge, s’havia fet a la regió de la Llombardia i catorze ciutats més-.

Aquestes mesures també les han de complir els dos andorrans que, segons té constància Govern, resideixen al país transalpí. En concret, es tracta de dos estudiants. Un viuria a Torí, la capital del Piemont, una de les ciutats incloses en la primera ronda de confinament, aprovada dissabte i posada en marxa diumenge. L’altre es troba a Roma, la capital de l’Estat.

Itàlia ha aplicat mesures molt restrictives, sobretot pel que fa als moviments de persones, que estan limitats gairebé al 100%. També s’han tancat cinemes, teatres i centres esportius, entre altres espais públics. Només es permet obrir a les botigues de queviures i a les farmàcies. Tampoc poden celebrar-se rituals ni cerimònies civils o religioses, incloses les bodes i els funerals.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending