Sis de cada deu treballadors públics interins presten servei a Educació

En total, a l’administració pública hi treballen 570 persones de forma eventual, de les quals 344 ho fan al ministeri comandat en l’actualitat per Ester Vilarrubla

A les aules hi ha molts professionals interins.
A les aules hi ha molts professionals interins. SFGA

Sis de cada deu treballadors públics que ho són de manera interina, és a dir, el 60%, presten servei al ministeri d’Educació. És un dels mals endèmics que sofreix el departament que actualment comanda Ester Vilarrubla, que intenta minimitzar el fort impacte consolidant places a poc a poc. De fet, la futura llei de la Funció Pública preveu que en els edictes interns, els interins també s’hi puguin presentar, amb la qual cosa aquesta seria una altra fórmula per anar ‘netejant’ llocs eventuals que, en alguns casos, fa anys i panys que estan en la mateixa situació.

Justament, segons que han informat les fonts consultades, una de les dades que falten d’una resposta a una pregunta parlamentària formulada pel grup socialdemòcrata és l’escandall relatiu als anys que fa que són interines les persones que formen part d’aquesta bossa que, actualment, segons els consultats, arriba a 570 empleats de l’administració en general. D’aquesta xifra, 344 estan ocupats a Educació. Evidentment, no tot són docents, també hi ha una bossa important de col·laboradors educatius.

Des de tots els sindicats lligats a l’administració fa temps que es reclama que es vagin normalitzant i regularitzant les situacions, encara que això, en alguns sectors, pot ser una arma de doble tall, perquè si els concursos interns serveixen als interins per poder consolidar les seves places, serà més complicat que es convoquin concursos externs i, per tant, que ciutadans totalment aliens a l’administració hi puguin accedir.

Comentaris (4)

Trending